Familiekamer Hotel KOM
Aan zee, Door ons bezocht

Review Familiekamer Hotel KOM!

KOM! Als je op zoek bent naar rust in een gemoedelijke omgeving en alle comfort wenst van een modern en kwalitatief goed hotel.

Hotel KOM in St. Maartensdijk

Een 16de eeuws pand aan de Markt van St. Maartensdijk, op het Zeeuwse schiereiland Tholen, is in juni 2009 omgetoverd tot een strak, sfeervol hotel met 10 kamers. Op de 2de (tevens bovenste) etage bevindt zich een familiekamer, 2 hotelkamers middels een connecting door met elkaar verbonden. Als we arriveren treffen we ook de eigenaren met hun 2 kinderen, die even oud blijken te zijn als onze kids. Dat schept een band! Ze staan op het punt te gaan zwemmen, maar de 4-jarige zoon des huizes neemt nog even de tijd om ons hoogst persoonlijk en vol trots naar de familiekamer te brengen. Het is een strak en licht ingerichte kamer, waarbij het historische karakter bewaard is gebleven, onder meer door de, tot de nok toe doorlopende, hoge plafonds.

Luxe, strak ingerichte familiekamer

Boxspring bedden, een prachtige badkamer, flatscreen tv’s zorgen voor een kwalitatief perfect geheel. Op een van de kamers is voor onze jongste een houten ledikant bijgeplaatst en nog is er voldoende speelruimte. De kinderen willen blijven spelen op hun kamer, of zoals zij het al direct noemen, hun “eigen huis”. Dat is een goed teken! Toch besluiten we direct op pad te gaan. Het is nog droog op deze herfstdag, dus eerst maar de omgeving te voet verkennen. Vlakbij het hotel starten 2 wandelroutes (6 km en 11 km). Hier ligt ook het openluchtzwembad met speeltuintje, ideaal op zomerse dagen zo dicht bij het hotel. St. Maartensdijk heeft een kleine dorpskern met authentieke gebouwen en een paar winkels, waaronder 2 supermarkten.

Familiekamer Hotel KOM

Familiekamer Hotel KOM

De omgeving ontdekken

Na de lunch op de sfeervolle Markt pakken we de auto naar de kinderboerderij net buiten het dorp, altijd leuk voor de kleintjes en daarna rijden we naar het dorp Tholen voor een bezoek aan Korenmolen De Verwachting, dat op ‘s zaterdags geopend is. Als je fietsen bij je hebt, of fietsen ter plekke huurt, is het schiereiland prima per fiets te verkennen.

We klimmen helemaal tot in de nok van de molen en onze dochter luistert aandachtig als ik haar uitleg en laat zien hoe de molen werkt. Het uitzicht vanaf de molen is prachtig. In het molenwinkeltje kopen we een zak meel voor het bakken van molenkoekjes, want onze dochter is dol op koekjes bakken en onze zoon dol op koekjes eten. ’s Avonds dineren we in het hotel. Heerlijk ongedwongen. Voor de kinderen is er een apart menu en het poppenhuis van dochter lief is in bruikleen gegeven, zodat onze kinderen daar lekker mee kunnen spelen, terwijl wij rustig verder dineren. Wil je op je kamer nog iets drinken, dan zijn er op de gang een minibar en koffie-/theefaciliteiten.

Na een heerlijke nachtrust en een lekkere douche gaan we ontbijten. Het is prachtig weer, dus wandelen we door natuurgebied de Pluimpot (een krekengebied) en langs het strand, alvorens we de rust verruilen voor het levendige Bergen op Zoom. Deze Brabantse stad ligt ongeveer 15 km verderop en is, met recht, meerdere malen uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Het heeft een ruim winkelaanbod en een groot plein met vele zonnige terrasjes, de perfecte plek om te lunchen en een goede afwisseling van Zeeuwse rust en bruisend Brabant.

Centrum Bergen op Zoom

Centrum Bergen op Zoom

Na ons bezoek aan Bergen op Zoom keren we huiswaarts vol nieuwe energie van ons weekendje weg en nagenietend van de gastvrijheid van Hotel Kom.

Boek hier een hotelkamer bij Hotel KOM

Waarschijnlijk vind je ook leuk