Weekendje Brugge met kids

Brugge, vaak aangeduid als het “Venetië van het Noorden” staat bekend om zijn pittoreske grachten en middeleeuwse charme, en is zonder twijfel een unieke en verrassende bestemming voor een weekendje weg met de kids. Een bezoek aan deze Belgische stad betekent een boeiende en plezierige mix van cultuur, geschiedenis, lekker eten, en een overvloed aan activiteiten voor alle leeftijden.

Brugge met kinderen

Brugge biedt een unieke mix van stad en natuur. Je kunt er heerlijk rondwandelen in de oude binnenstad, waarbij je jezelf in een schilderij uit de middeleeuwen waant, met geplaveide straten en prachtige gebouwen. Maar het is ook mogelijk om te genieten van de rust en ontspanning in een van de maar liefst zeven stadsparken. Met een goed gevulde picknickmand neerstrijken op het groene gras onder de schaduw van een boom kan de perfecte middagactiviteit zijn.

Historisch centrum van Brugge en nabije stranden

Het middeleeuwse centrum is absoluut indrukwekkend. De schoonheid en historische betekenis zijn zo bijzonder dat het historisch centrum van Brugge in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Voor de kids is er ontzettend veel te ontdekken en te doen in Brugge. Musea, historische locaties, parken, en zelfs een dierentuin zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden. En hoe leuk, het strand van Zeebrugge en Blankenberge zijn vlakbij. Dit maakt Brugge de perfecte bestemming voor een weekendje weg met de kids, waarbij stad en strand moeiteloos gecombineerd kunnen worden.

Ontdek het Marktplein en het Minnewaterpark

Een van de hoogtepunten van Brugge is ongetwijfeld het open marktplein. Omringd door middeleeuwse gebouwen, vormt dit het kloppende hart van Brugge. Het symbool van Brugge, het 13e-eeuwse Belfort, torent hoog boven het plein uit. Het beklimmen van de toren is absoluut een bezoek waard. Het uitzicht over de stad vanaf de top is adembenemend en als je geluk hebt, zie je al het strand van Zeebrugge in de verte liggen. Als je even wilt ontsnappen aan de drukte en het lokale leven wilt ervaren, breng dan een bezoek aan het Minnewaterpark. Het park is een oase van rust en een heerlijke plek om even bij te komen in een gezellig barretje of restaurantje.

Dagtrip opties vanuit Brugge

Brugge is ook een geweldige uitvalsbasis om andere nabijgelegen attracties te verkennen. Wij maakten een dagtrip naar het strand van Oostende en het kindvriendelijke pretpark Plopsaland. Deze uitstapjes waren een hoogtepunt van ons weekendje Brugge met kids.

Kindvriendelijke hotels in Brugge met kinderen

Wil je stad echt ontdekken, boek dan een overnachting in een kindvriendelijk hotel en maak er een onvergetelijk weekend van. Ook in Brugge is er een aantal hotels die beschikken over een familiekamer. Zoals het Brugge parkhotel of het Crowne Plaza Hotel Brugge

Brugge Parkhotel

Het Brugge Parkhotel ligt op zo’n 10 minuten loopafstand van de Grote Markt van het middeleeuwse Brugge. Het Brugge Parkhotel ligt op slechts 1 km van het treinstation van Brugge. Het hotel beschikt over enkele luxe vierpersoonskamers. Ideaal voor gezinnen met kinderen voor een weekendje Brugge.

Familiekamer Crowne Plaza Hotel Brugge

Het Crowne Plaza Hotel Brugge ligt midden in het hart van het historisch centrum van Brugge, waardoor je alle bezienswaardigheden gemakkelijk kunt bereiken. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals een binnenzwembad (met gratis toegang), een eigen restaurant, een sauna, een fitnessruimte en gratis WiFi. Door de modern uitgeruste familiekamers is dit hotel zeer geliefd bij gezinnen met kinderen.

Of verblijf in een van onderstaande kindvriendelijke hotels Brugge:

Rosenburg hotel

Rosenburg Hotel Brugge

Familiekamers
In historisch centrum
Gratis WiFi
Mooirivier

Hotel Olympia

Prachtige locatie
Duurzaam hotel
Spelletjes/puzzels beschikbaar
Mooirivier

Hotel Ter Brughe

Familiekamers
Luxe ontbijt (glutenvrij)
Tafeltennis + fitness ruimte

Een weekendje Brugge

Of je nu de cultuur wilt opsnuiven, wilt genieten van heerlijke Belgische lekkernijen, of gewoon wilt ontspannen in een park of op het strand, Brugge heeft het allemaal. Een weekendje Brugge met kids belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol plezier, avontuur en nieuwe ontdekkingen.