• 100% genieten

  • Voor het hele gezin

  • Alle leeftijden

Weekendje Scheveningen

Scheveningen is een van de meest populaire badplaatsen van Nederland, gelegen aan de Noordzeekust. Met haar lange, brede stranden, gezellige boulevard en diverse attracties en activiteiten, is Scheveningen een perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg.

Weekendje Scheveningen met kinderen

Een weekendje Scheveningen met kinderen is de perfecte manier om te genieten van zon, zee en strand, gecombineerd met leuke activiteiten voor het hele gezin. Scheveningen, gelegen aan de Nederlandse kust, biedt een scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijk uitstapje met de kinderen.

Bij aankomst kunnen jullie meteen de frisse zeelucht opsnuiven tijdens een wandeling over de beroemde Scheveningse pier. Hier kunnen de kinderen zich vermaken in de vele attracties, zoals de reuzenrad of de bungee trampoline. Vervolgens kunnen jullie een duik nemen in de verfrissende Noordzee en lekker zandkastelen bouwen op het brede zandstrand.

Een absolute must-see is Sealife Scheveningen, waar jullie kunnen kennismaken met een grote verscheidenheid aan zeedieren. Van kleurrijke vissen tot imposante haaien, het is een leerzame en fascinerende ervaring voor jong en oud.

Overnachten in Scheveningen

Natuurlijk kun je in Scheveningen heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier een aantal leuke hotels in Scheveningen al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Scheveningen

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

De Pier

De beroemde Scheveningse pier is een geweldige plek om te beginnen. Kinderen kunnen genieten van attracties zoals het reuzenrad, de bungee trampoline en de mini-adventure golfbaan. Daarnaast zijn er verschillende eetgelegenheden en winkels.

Het strand van Scheveningen

Het brede zandstrand van Scheveningen is perfect voor kinderen. Ze kunnen zandkastelen bouwen, vliegeren, spelen in de branding en genieten van de zon. Er zijn ook verhuurbedrijven voor strandstoelen en speelgoed.

Sealife Scheveningen

Dit aquarium is een geweldige plek om de onderwaterwereld te verkennen. Kinderen kunnen exotische vissen, zeeschildpadden, haaien en andere zeedieren van dichtbij bekijken. Er zijn interactieve tentoonstellingen en dagelijkse voedermomenten.

Museum Beelden aan Zee

Dit unieke museum is gewijd aan moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Kinderen zullen genieten van het ontdekken van de diverse sculpturen in de beeldentuin en het leren over verschillende kunstwerken.

Muzee Scheveningen

Dit museum richt zich op de maritieme geschiedenis van Scheveningen. Kinderen kunnen hier leren over zeemannen, vissers en de zee door middel van interactieve tentoonstellingen, workshops en speurtochten.

Atlantic Wall Museum

Dit museum bevindt zich in een voormalige Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis en het leven tijdens de oorlog. Kinderen kunnen de bunkers verkennen en leren over de Atlantikwall-verdedigingslinie.

De miniatuurstad Madurodam

Hoewel het net buiten Scheveningen ligt, is Madurodam zeker een bezoek waard. Hier kunnen kinderen Nederland in het klein ervaren, met miniatuurversies van beroemde gebouwen, treinen en interactieve attracties.

Onze ervaring in Scheveningen

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Scheveningen.

Kids en weekendje Scheveningen

In Scheveningen wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Arnhem. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Weekendje Scheveningen

Rondom Scheveningen

Tijdens een weekendje Scheveningen heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Scheveningen doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Speeltuin
Museum
Natuurgebied

Overnachten nabij Scheveningen

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Scheveningen

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Andere leuke steden om te bezoeken

Vond je deze pagina interessant?
JaNee