Kamperen

Kamperen met kinderen kan een geweldige manier zijn om quality time door te brengen met het gezin en de natuur te ontdekken. Hieronder volgen enkele suggesties om van het kamperen met kinderen een onvergetelijke ervaring te maken.

Glamping Villatent

Glamping weekend met Villatent

Compleet ingerichte safaritenten Villatent verhuurt verschillende soorten, compleet ingerichte safaritenten. Ieder type (van 2- tot maximaal 6-persoons) is van alle gemakken voorzien en heeft daarnaast iets eigens. Zo hebben alle soorten safaritenten een eigen keuken en een aantal ook een eigen badkamer met douche en toilet. Campings en vakantieparken De Villatenten zijn te vinden op […]

Glamping weekend met Villatent Lees verder »

Glamping in Enschede Twente Campground Twente

Positieve energie tanken tussen de tanks in Twente

Nu naar het buitenland op vakantie gaan wordt afgeraden, ook in de mei vakantie. Waarom zou je dan niet kennis gaan maken met het buitenland in Nederland? En dat kan vanaf 23 april wel op een hele bijzondere manier, tussen de bunkers op een militair vliegveld. Een historische plek in Enschede Tijdens de tweede wereldoorlog

Positieve energie tanken tussen de tanks in Twente Lees verder »

Kindercamping in Overijssel

Wat zijn leuke kindercampings in Overijssel?

Overijssel biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie met de kinderen. Ga op ontdekking in de natuur, maak een boswandeling of bezoek Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn en combineer het met een verblijf op een kindercamping. Wij hebben de leukste kindercampings in Overijssel voor je uitgezocht. Terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad, op

Wat zijn leuke kindercampings in Overijssel? Lees verder »

Kies de juiste camping

De juiste camping kiezen is essentieel voor een geslaagd kampeeravontuur met kinderen. Zoek een camping die kindvriendelijk is en die voldoende faciliteiten biedt, zoals speeltuinen, zwembaden en kinderclubs. Let ook op de veiligheid van de camping en zorg ervoor dat er voldoende toezicht is.

Enkele kindvriendelijke campings in Nederland:

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is essentieel voor een geslaagd kampeeravontuur met kinderen. Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Denk aan een ruime tent, slaapzakken, matrassen en voldoende warme kleding en dekens. Vergeet ook niet om voldoende voedsel en drinken mee te nemen, evenals spelletjes en activiteiten voor als het weer niet meezit.

Activiteiten tijdens kamperen

Zorg bij kamperen met kinderen ervoor dat er voldoende activiteiten zijn om de kinderen bezig te houden en te vermaken. Denk aan wandelen, fietsen, vissen of het maken van een kampvuur. Vergeet ook niet om spelletjes en boeken mee te nemen voor de rustige momenten. Het is ook een goed idee om samen met de kinderen te plannen wat jullie willen doen tijdens de kampeervakantie.

Maak het veilig

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kamperen met kinderen. Houd daarom de veiligheid van de kinderen in de gaten. Zorg ervoor dat er altijd toezicht is op de kinderen en dat ze weten wat wel en niet veilig is. Leer ze ook hoe ze veilig kunnen omgaan met vuur en andere kampeeractiviteiten.

Kamperen in de natuur

Kamperen met kinderen in de natuur is een geweldige kans om samen te genieten van de natuur. Maak wandelingen en verken de omgeving samen. Leer de kinderen over de planten en dieren die ze tegenkomen en hoe ze de natuur kunnen respecteren. Het is belangrijk om de kinderen te laten zien hoe bijzonder de natuur is en hen te leren hoe ze er zorg voor kunnen dragen.

Maak het leuk

Het is belangrijk om het kamperen met kinderen leuk en spannend te maken. Laat ze helpen bij het opzetten van de tent en het maken van het kampvuur. Organiseer speurtochten en andere activiteiten om het avontuurlijk te maken. Laat ze ook meebeslissen over wat ze willen doen en geef ze de ruimte om zelf te ontdekken.

Zorg voor voldoende rust

Kamperen kan vermoeiend zijn, vooral voor kinderen. Zorg daarom voor voldoende rust en zorg ervoor dat er voldoende tijd is om te ontspannen. Plan bijvoorbeeld een middagdutje of een rustig moment op de camping. Het is ook belangrijk om op tijd naar bed te gaan, zodat de kinderen voldoende slaap krijgen.

Maak gebruik van lokale activiteiten

Kijk wat er te doen is in de omgeving van de camping en maak gebruik van lokale activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld een dierentuin, een pretpark of een museum. Dit kan een leuke afwisseling zijn tijdens het kamperen en een extra bijdrage leveren aan de ervaring.

Wees flexibel

Kamperen, met kinderen, kan onvoorspelbaar zijn en daarom is het belangrijk om flexibel te zijn. Het kan bijvoorbeeld regenen waardoor de plannen moeten worden aangepast of een kind kan ziek worden. Wees bereid om plannen te wijzigen en te improviseren.

Maak herinneringen

Kamperen met kinderen is een kans om samen herinneringen te maken. Maak foto’s, houd een dagboek bij en geniet van de tijd samen. Het zijn juist deze momenten die je je later herinnert.

In conclusie, kamperen met kinderen kan een geweldige ervaring zijn die bijdraagt aan de band tussen ouder en kind. Het biedt een kans om samen te genieten van de natuur en nieuwe herinneringen te maken. Door de juiste voorbereiding en aandacht voor veiligheid, vermaak en rust, kan het kamperen met kinderen een ontspannen en plezierige ervaring zijn.