Weekendje Groningen

Historische pakhuizen, gezellige hofjes en mooie panden; dat is Groningen. Deze stad is ooit verkozen tot Beste Binnenstad! Groningen biedt het hele jaar door vele leuke activiteiten waar zowel ouders als kinderen plezier aan beleven. 

Weekendje Groningen met kinderen

Als je met de kinderen op een speelse manier veel wilt zien van Groningen kun je terecht bij de VVV. Ze bieden een stadswandeling aan speciaal voor kids waarmee ze de kinderen door middel van een speurtocht langs alle hoogtepunten van Groningen leidt. Niet zo’n zin om te wandelen? Dan is de ‘DoeZoo’ in Groningen een goed idee. Kinderen komen hier van alles te weten over verschillende dieren, mogen hagedissen aaien en zelfs een slang in hun nek leggen. Groningen is een prachtige stad met veel mogelijkheden voor jong en oud!

Overnachten in Groningen

Natuurlijk kun je in Groningen heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Groningen al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Groningen

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

Grote markt Groningen

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Groningen

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Groningen.

Kids en weekendje Groningen

In Groningen wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Groningen. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Rijksuniversiteit Groningen

Rondom Groningen

Tijdens een weekendje Groningen heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Groningen doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Museum
Speeltuin
Natuurgebied

Overnachten nabij Groningen

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Groningen

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Vond je deze pagina interessant?
JaNee