Actief

Een actief weekend weg met je kinderen kan een geweldige manier zijn om quality time door te brengen en samen te genieten van de natuur. Lees hieronder onze ervaringen voor een actief weekend met de kinderen.

Een bezoekje aan het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer

Op een regenachtige zaterdagochtend maakten we ons op voor ons geplande uitje: een weekend naar het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer. Onze kinderen, enthousiast over games, keken ernaar uit om het Nationaal Videogame Museum te verkennen, wat ons een passende keuze leek. Wat kan je allemaal doen in het Nationaal Videogame Museum? Toen we aankwamen […]

Een bezoekje aan het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer Lees verder »

Winterberg

Wintersport weekend Landal Winterberg

Gelegen aan de skipiste van Winterberg is Landal Winterberg een ideale plek voor een weekend of weekje wintersport. Op nog geen 3,5 uur rijden, vanaf Utrecht, is de afstand goed bereisbaar. Chalets van vakantiepark Winterberg Vanuit je chalet kijk je zo op de skipiste. Er zijn geschakelde chalets en vrijstaande chalets, die variëren in grootte,

Wintersport weekend Landal Winterberg Lees verder »

Glamping in Enschede Twente Campground Twente

Positieve energie tanken tussen de tanks in Twente

Nu naar het buitenland op vakantie gaan wordt afgeraden, ook in de mei vakantie. Waarom zou je dan niet kennis gaan maken met het buitenland in Nederland? En dat kan vanaf 23 april wel op een hele bijzondere manier, tussen de bunkers op een militair vliegveld. Een historische plek in Enschede Tijdens de tweede wereldoorlog

Positieve energie tanken tussen de tanks in Twente Lees verder »

Winterberg met kids

Weekendje wintersport Winterberg met kids

De wintersportplaats Winterberg is een begrip bij iedere Nederlandse wintersport liefhebber. In nog geen 3,5 uur rijden (vanaf Utrecht) kom je aan in Winterberg, een van de interessante skigebieden van Sauerland. In het skigebied “Skilift Karussell Winterberg” zijn er, verdeeld over 7 bergen, zowel blauwe, rode en zelfs een kleine zwarte piste. Voor iedereen wat

Weekendje wintersport Winterberg met kids Lees verder »

Weekendje Hotel Gladbeck

Hotel van der Valk Hotel Gladbeck – Alpincenter Bottrop

Sneeuwzeker een weekendje wintersport met kids? Heerlijk overnachten in een hotel met een lekker ontbijt en de hele dag skiën? All-inclusive skiën, dus inclusief ski-materiaal eten en drinken? Dat kan als je een ski-arrangement boekt bij Van der Valk Hotel Gladbeck en Alpincenter Bottrop. Alpincenter Bottrop, de grootste skihal ter wereld Op ongeveer 170 kilometer van

Hotel van der Valk Hotel Gladbeck – Alpincenter Bottrop Lees verder »

Boerenbed Landgoed Volenbeek

Review Betere Boerenbed | Landgoed Volenbeek

Verspreid over Nederland en België zijn diverse Betere BoerenBed Boerderijen te vinden. Allemaal volgens hetzelfde principe, maar met een eigen karakter. Zo staan op iedere boerderij dezelfde, compleet ingerichte tenten en is er altijd een boerderijwinkel voor de dagelijkse boodschappen, een kippenhok voor een ei, een dierenweide, een houtgestookte broodoven en fietsverhuur. Maar de ene

Review Betere Boerenbed | Landgoed Volenbeek Lees verder »

Kies de juiste activiteiten

Het is belangrijk om activiteiten te kiezen die geschikt zijn voor zowel jou als je kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je bijvoorbeeld gaan wandelen, klimmen, mountainbiken, kanoën, raften of zwemmen. Kies activiteiten die uitdagend zijn, maar ook haalbaar zijn voor iedereen..

Zoek de juiste locatie

Bij het kiezen van een locatie is het belangrijk om rekening te houden met de activiteiten die je van plan bent te doen. Kies bijvoorbeeld een locatie die dicht bij bergen of rivieren ligt, als je van plan bent om te gaan wandelen of raften. Zorg er ook voor dat er genoeg accommodatie-opties zijn voor gezinnen en dat er genoeg restaurants in de buurt zijn voor de nodige energievoorziening.

Verzamel de juiste uitrusting

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om de juiste uitrusting te verzamelen voor de activiteiten die je van plan bent te doen. Dit kan onder meer wandelschoenen, fietsen, kajaks of zwemkleding zijn. Zorg er ook voor dat je genoeg eten en water meeneemt om energie op te doen tijdens de activiteiten.

Neem pauzes tijdens de activiteiten

Als je met kinderen op pad gaat, is het belangrijk om regelmatig pauzes in te lassen. Dit kan een kans zijn om te rusten, te eten en te drinken, maar ook om te genieten van het landschap om je heen. Pauzes kunnen ook een kans zijn om te praten over wat je tot nu toe hebt gezien en om de activiteiten voor de rest van de dag te plannen.

Actief leren

Een actief weekendje weg kan ook een geweldige kans zijn om samen te leren. Bijvoorbeeld, tijdens het wandelen kun je je kinderen meer leren over de flora en fauna om je heen. Of tijdens het kajakken kun je hen laten zien hoe je moet navigeren op het water en de basisprincipes van peddelen. Leren terwijl je plezier hebt, maakt de ervaring nog waardevoller.

Geniet van de omgeving

Een actief weekendje weg is niet alleen een kans om te sporten, maar ook om te genieten van de natuurlijke omgeving. Tijdens je activiteiten zul je waarschijnlijk langs adembenemende uitzichten komen die je alleen te voet, per fiets of per kajak kunt bereiken. Maak daarom tijd om te genieten van de omgeving en neem een ​​paar foto’s om de herinneringen vast te leggen.

Plan voor flexibiliteit

Als je met kinderen reist, is het belangrijk om flexibel te blijven en te accepteren dat dingen soms niet volgens plan zullen verlopen. Het weer kan veranderen, kinderen kunnen moe of hongerig worden, of activiteiten kunnen langer duren dan verwacht. Plan daarom voor flexibiliteit en wees bereid om je plannen aan te passen als dat nodig is. Zorg er ook voor dat je altijd een back-up plan hebt voor het geval dat het weer of andere omstandigheden veranderen.

Maak het leuk

Het allerbelangrijkste is om het leuk te maken. Een actief weekendje weg met je kinderen is niet alleen een kans om quality time door te brengen, maar ook om samen herinneringen te creëren. Zorg er daarom voor dat je geniet van de activiteiten en maak er een onvergetelijke ervaring van voor het hele gezin.

Plan vooruit

Tot slot is het belangrijk om vooruit te plannen en alle details van tevoren te regelen. Boek je accommodatie en activiteiten ruim van tevoren om teleurstellingen te voorkomen en om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt voor je weekendje weg.

Een actief weekendje weg met je kinderen kan een geweldige manier zijn om quality time door te brengen en samen te genieten van de natuur. Kies de juiste activiteiten en locatie, verzamel de juiste uitrusting, plan pauzes, leer samen, geniet van de omgeving, plan voor flexibiliteit, maak het leuk en plan vooruit. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je actieve weekendje weg een succes wordt en een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.