Weekendje Utrecht

In de gezellige stad Utrecht zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Je kunt te voet gemakkelijk het hele centrum door waar je zowel grote winkelstraten als authentieke straatjes tegenkomt. 

Weekendje Utrecht met kinderen

Je kunt de kinderen gerust meenemen tijdens een weekendje Utrecht. Er valt genoeg te zien en te doen!

De domtoren in Utrecht is de hoogste toren van Nederland en is zeker een bezoekje waard. Je kunt daar een rondleiding kiezen speciaal voor kinderen.

Een echt gezinsuitje én een hele beleving is een bezoek aan het Spoorwegmuseum. Op een speelse manier leer je hier alles over de trein geschiedenis.

Museum Speelklok is een museum waar je vrolijk van wordt. Overal klinkt muziek vanuit draaiorgels, speelklokken en speeldoosjes! Ook hier is een rondleiding speciaal voor kinderen. 

Overnachten in Utrecht

Natuurlijk kun je in Utrecht heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Utrecht al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Utrecht

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

Vredenburg Utrecht

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Utrecht

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Utrecht.

Kids en weekendje Utrecht

In Utrecht wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Utrecht. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Utrecht

Rondom Utrecht

Tijdens een weekendje Utrecht heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Utrecht doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Museum
Speeltuin
Natuurgebied

Overnachten nabij Utrecht

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Utrecht

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Vond je deze pagina interessant?
JaNee