Weekendje Rotterdam

Rotterdam, de havenstad van Nederland, is een leuke en interessante bestemming voor een weekendje weg. Omdat een flink deel van Rotterdam werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog zie je in de stad een bijzondere mix van oude en moderne architectuur.

Weekendje Rotterdam met kinderen

Rotterdam heeft voor kinderen veel leuks in petto! In de 185 meter hoge Euromast kun je genieten van een geweldig uitzicht.

Omdat Rotterdam een havenstad is, is het een goed idee om het Maritiem Museum te bezoeken. Leuk voor jong en oud! Kinderen kunnen klimmen en klauteren in de enorme speeltuin Plaswijckpark.

Voor een beetje cultuur bezoek je Villa Zebra. Kinderen komen hier op een interactieve manier meer te weten over indrukwekkende kunstwerken.

Een hapje eten? Dat doe je op de pannenkoekenboot waar je 75 minuten lang pannenkoeken kunt eten en ook nog eens wat van de stad ziet!

Overnachten in Rotterdam

Natuurlijk kun je in Rotterdam heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Rotterdam al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Rotterdam

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

Erasmusbrug Rotterdam

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Rotterdam

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Rotterdam.

Kids en weekendje Rotterdam

In Rotterdam wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Rotterdam. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Rotterdam markthallen

Rondom Rotterdam

Tijdens een weekendje Rotterdam heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Rotterdam doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Museum
Speeltuin
Natuurgebied

Overnachten nabij Rotterdam

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Rotterdam

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Vond je deze pagina interessant?
JaNee