• 100% genieten

  • Voor het hele gezin

  • Alle leeftijden

Weekendje Maastricht

Wanneer je een weekendje in Maastricht bent, heb je echt het gevoel dat je even weg bent. In deze charmante stad is heel veel moois te zien, zijn er genoeg goede restaurants en kun je fijn shoppen. Maastricht is een stad vol geschiedenis en avonturen!

Weekendje Maastricht met kinderen

Nederland staat vol met charmante steden, maar Maastricht steekt er met kop en schouders bovenuit, vooral als je plannen hebt om een weekendje weg te gaan met je kinderen. Deze zuidelijke parel is de ideale bestemming voor een gezinsuitje. Van historische bezienswaardigheden en educatieve musea tot prachtige parken en kindvriendelijke activiteiten, Maastricht heeft het allemaal.

Sint Servaasbrug

Start de dag met een bezoek aan de Sint Servaasbrug, de oudste brug van Nederland, waar je je kinderen kan vertellen over de rijke geschiedenis van de stad. De charmante straatjes en het bruisende stadsleven zijn perfect voor een wandeling. Mis de bekende Vrijthof niet, een groot plein omringd door historische gebouwen, waaronder de Sint Servaasbasiliek en de Sint Janskerk.

Sint Pietersberg

Een bezoek aan Maastricht zou niet compleet zijn zonder de beroemde grotten van de Sint Pietersberg te ontdekken. Deze historische ondergrondse netwerken zijn een waar avontuur voor kinderen. Zorg er wel voor dat je een rondleiding boekt, want het is gemakkelijk om te verdwalen in dit labyrinth van tunnels!

Kinderboerderij Daalhoeve

Voor de jongere kinderen, is een bezoek aan de Maastrichtse kinderboerderij Daalhoeve een must. Hier kunnen ze kennis maken met verschillende soorten dieren en leren over het boerenleven. Ook het Natuurhistorisch Museum is een echte aanrader. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen die kinderen helpen de natuurlijke wereld om hen heen te begrijpen.

FunVille

Vergeet ook niet om het FunVille speelparadijs te bezoeken, een indoor speeltuin waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Van trampolines tot speelstructuren, dit paradijs zal je kinderen urenlang vermaken.

Overnachten in Maastricht

Natuurlijk kun je in Maastricht heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Maastricht al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Maastricht

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Na een lange dag vol avontuur, is het tijd om te ontspannen en te genieten van de lokale keuken. Maastricht heeft een uitgebreide selectie van kindvriendelijke restaurants, met menu’s die zelfs de kieskeurigste eters tevreden zullen stellen.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

stadhuis Maastricht

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Maastricht

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Maastricht.

Kids en weekendje Maastricht

In Maastricht wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Maastricht. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Maastricht

Rondom Maastricht

Tijdens een weekendje Maastricht heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Maastricht doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Speeltuin
Museum
Natuurgebied

Overnachten nabij Maastricht

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Maastricht

Een weekendje Maastricht met de kinderen biedt een perfecte mix van educatie, avontuur en ontspanning. De stad combineert haar rijke geschiedenis en cultuur met moderne voorzieningen om gezinnen van alle leeftijden te vermaken. Met zoveel te zien en te doen, zal een weekend waarschijnlijk niet genoeg zijn

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Vond je deze pagina interessant?
JaNee