Weekendje Maastricht

Wanneer je een weekendje in Maastricht bent, heb je echt het gevoel dat je even weg bent. In deze charmante stad is heel veel moois te zien, zijn er genoeg goede restaurants en kun je fijn shoppen. Maastricht is een stad vol geschiedenis en avonturen!

Weekendje Maastricht met kinderen

Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven tijdens een weekendje Maastricht. De kinderen kunnen bijvoorbeeld op expeditie in het ondergrondse Fort Sint Pieter.

Wil je veel van de stad zien, maar niet te veel lopen? Dan kun je met een oldtimer een rondrit boeken. Zo krijg je op een sfeervolle manier een goed beeld van de stad!

In boerderij Daalhoeve kun je samen met de kinderen wandelen tussen de geiten, varkens, alpaca’s en nog veel meer dieren.

Om de kinderen ook iets van de geschiedenis mee te geven, neem je ze mee naar het Natuurhistorisch Museum.

Overnachten in Maastricht

Natuurlijk kun je in Maastricht heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Maastricht al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Maastricht

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

stadhuis Maastricht

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Maastricht

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Maastricht.

Kids en weekendje Maastricht

In Maastricht wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Maastricht. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Maastricht

Rondom Maastricht

Tijdens een weekendje Maastricht heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Maastricht doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Speeltuin
Museum
Natuurgebied

Overnachten nabij Maastricht

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Maastricht

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Vond je deze pagina interessant?
JaNee