Vakantiepark

Een weekendje weg met kinderen naar een vakantiepark kan een geweldige manier zijn om quality time door te brengen als gezin en te genieten van allerlei leuke activiteiten. Hieronder volgen enkele vakantieparken waar wij zijn geweest met onze kinderen.

Glamping Villatent

Glamping weekend met Villatent

Compleet ingerichte safaritenten Villatent verhuurt verschillende soorten, compleet ingerichte safaritenten. Ieder type (van 2- tot maximaal 6-persoons) is van alle gemakken voorzien en heeft daarnaast iets eigens. Zo hebben alle soorten safaritenten een eigen keuken en een aantal ook een eigen badkamer met douche en toilet. Campings en vakantieparken De Villatenten zijn te vinden op …

Glamping weekend met Villatent Lees verder »

Havenresort Terherne

Havenresort Terherne – Logeren in een havenhuisje

Op het Havenresort Terherne staan 18 bijzondere havenhuisjes die allemaal uitzicht hebben over het water en de gezellige haven van Terherne. Terherne is een pittoresk eiland dorpje waarvoor pas in 1908 een verbindingsweg naar het vasteland werd aangelegd. Terherne staat bekend als een echt watersportdorp. Het dorp is omringd door diverse Friese meren zoals het …

Havenresort Terherne – Logeren in een havenhuisje Lees verder »

Campingpark de Bongerd

Overnachten in de Boomgaard Lodge

Op campingpark de Bongerd in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn kunnen gezinnen met (jonge) kinderen volop genieten van een heerlijke kampeervakantie. Het 5 sterren campingpark de Bongerd is een ruim opgezet park (circa 18 hectare groot) en geheel autovrij. Het park heeft een openluchtzwembad, een zwem-speelvijver en verspreid op het park speeltuinen en speeltoestellen. Uniek aan het …

Overnachten in de Boomgaard Lodge Lees verder »

Kies het juiste vakantiehuis

Bij het kiezen van het vakantiehuis met kinderen is het belangrijk om te kijken naar de grootte en indeling van de accommodatie.

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor het hele gezin en dat er eventueel aparte slaapruimtes zijn voor de kinderen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de voorzieningen die worden aangeboden, zoals een keuken en badkamer.

Plan activiteiten

Een vakantiepark biedt vaak tal van activiteiten voor kinderen, zoals zwembaden, speeltuinen, sportvelden en animatieprogramma’s. Bekijk vooraf welke activiteiten er worden aangeboden en plan jullie dagen in. Houd hierbij rekening met de interesses en leeftijd van de kinderen.

Neem voldoende eten en drinken mee

Hoewel er op vakantieparken vaak restaurants en supermarkten aanwezig zijn, kan het handig zijn om voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg en tussendoor. Zo bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook meer controle over wat je eet.

Zoek naar andere activiteiten in de buurt

Hoewel een vakantiepark vaak al veel activiteiten biedt, is het ook leuk om andere activiteiten in de buurt te zoeken om de dagen mee te vullen. Zoek bijvoorbeeld naar lokale parken, musea of attracties die geschikt zijn voor kinderen.

Laat de kinderen meedenken

Laat de kinderen meedenken over de planning en de activiteiten die jullie gaan doen. Hierdoor voelen ze zich betrokken en hebben ze meer plezier tijdens het weekend weg.

Zorg voor voldoende rust

Na een dag vol activiteiten is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Zorg voor een comfortabele accommodatie waar iedereen goed kan slapen. Plan ook wat tijd in om te ontspannen en bij te komen van alle indrukken.

Maak herinneringen

Een weekendje weg met kinderen naar een vakantiepark biedt de perfecte kans om samen herinneringen te maken. Maak foto’s en koop souvenirs om deze ervaring nooit te vergeten.

Verken de omgeving

Hoewel het vakantiepark zelf al veel te bieden heeft, is het ook leuk om de omgeving te verkennen. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen in de omgeving en ontdek samen nieuwe plekken.

In conclusie, een weekendje weg met kinderen naar een vakantiepark kan een geweldige ervaring zijn voor het hele gezin. Door de juiste accommodatie te kiezen, activiteiten te plannen en voldoende rust te nemen, kunnen jullie optimaal genieten van deze unieke ervaring. Vergeet niet om de kinderen