• 100% genieten

  • Voor het hele gezin

  • Alle leeftijden

Weekendje Eindhoven

Ontdek het bruisende Eindhoven tijdens een onvergetelijk weekendje weg! Deze levendige stad in Noord-Brabant is bekend om haar technologische innovatie, kunst en design, en biedt een perfecte mix van cultuur en gezelligheid.

Weekendje Eindhoven met kinderen

Je kunt de kinderen gerust meenemen tijdens een weekendje Eindhoven. Er valt genoeg te zien en te doen! 

Bezoek het beroemde Van Abbemuseum, maak een wandeling door het historische centrum en ontdek de lokale kunst en cultuur in het Design Museum Eindhoven.

Met talloze gezellige cafés, restaurants en winkels, is Eindhoven ook een perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg.

Verken de omgeving per fiets of bezoek de nabijgelegen bossen en natuurgebieden. Ga een weekendje naar Eindhoven met kinderen en ontdek de perfecte combinatie van cultuur, innovatie en gezelligheid in deze inspirerende stad.

Overnachten in Eindhoven

Natuurlijk kun je in Eindhoven heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Eindhoven al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Eindhoven

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

Einhoven centrum

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Eindhoven

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Eindhoven.

Kids en weekendje Eindhoven

In Eindhoven wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Eindhoven. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Sint Catharinakerk Eindhoven

Rondom Eindhoven

Tijdens een weekendje Eindhoven heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Eindhoven doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Speeltuin
Museum
Natuurgebied

Overnachten nabij Eindhoven

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Eindhoven

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Andere leuke steden om te bezoeken

Vond je deze pagina interessant?
JaNee