Review Hotel HUP in Mierlo

Er staat ons een sportief weekend te wachten in Hotel HUP in het Brabantse Mierlo. Voordat we daar inchecken, stoppen we eerst in Eindhoven, de lichtstad, om een bezoek te brengen aan het Phillips museum.

Phillips museum Eindhoven

Het museum ligt midden in het centrum en is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek (1891) van Gerard Phillips. Voor jonge kinderen is er een Lampjes Speurtocht, waarbij ze met een UV-zaklamp op zoek gaan naar verborgen aanwijzingen. Wij doen met onze kinderen van 12 en 13 jaar de Mission Eureka en gaan met een iPad in de hand door het museum, om als team allerlei challenges aan te gaan. Ook komen we meer te weten over led-licht, rõntgen en andere Phillips uitvindingen. Als wij ouders nog even blijven hangen in het stukje nostalgie van het museum (“Kijk, zo’n cassetterecorder had ik ook!”), zijn de kinderen al doorgelopen naar de interactieve schermen, die gaan over de moderne technologie en innovaties. Of te wel, een museum voor jong en oud. Vanuit het museum wandel je zo de winkelstraten van Eindhoven in en met een 13-jarige dochter in ons midden betekent dat…shoppen! Maar niet te lang, want onze zoon gaat liever sporten. Daarvoor zijn we bij Hotel HUP helemaal aan het goede adres.

Philips museum Eindhoven
Philips museum Eindhoven met kinderen

Hotel HUP

Een kwartier rijden vanaf Eindhoven ligt Mierlo. Onlangs (begin 2019) is hier het Carlton Hotel omgebouwd tot het sportiefste hotel van Nederland, Hotel HUP. De buitenkant van het hotel geeft nog weinig prijs, maar als we de lobby binnenstappen kijken we onze ogen uit. Alles straalt sport uit, de grappige quotes op de muren, de antieke sportattributen en natuurlijke de grote sporthal. We overnachten in de Club Family kamer (maximaal 5 personen) en ook hier gaat het sportconcept verder. Zo is de badkamer betegeld met voetbalmotief, kun je aan een echte turnring je handdoek ophangen en gooi je je afval via een basketbalnet in de prullenbak. Verder is de kamer van alle gemakken voorzien, zoals een ligbad, koffie- en theefaciliteiten en de kinderen hebben ieder een eigen televisie in het stapelbed. Er zijn ook Club XXL kamers, die een kitchenette hebben en waarin je met 6 personen kunt verblijven.

Sporten

Boven ons bed staat te lezen “just play, have fun, enjoy the game”, dus waar wachten we nog op, tijd voor wat beweging. Eerst een rondje minigolf, dan wat energie kwijt tegen de interactieve voetbalmuur en daarna dagen we elkaar uit op de tennisbaan. Tot slot nemen we nog een duik in het zwembad. Dit is een hotel waar iedereen zich zal vermaken, ook tieners. Ben je nog niet uitgespeeld, naast het hotel ligt speelparadijs Monkey Town én trampoline park Street Jump, waarvan de toegang voor hotelgasten is inbegrepen. Na alle actie hebben we wel trek gekregen en sluiten we de dag af met een gezellig etentje bij HUP EET. De volgende ochtend kunnen we niet anders dan sportief beginnen, want zoals de tekst in de lift laat weten “free workout just steps away”, dus vanaf de vijfde etage nemen we de trap naar het ontbijt. Na het ontbijt wordt de antieke boxbal nog even onder handen genomen en gaan de mannen biljarten. Van dit sportieve weekendje hebben we weer veel energie gekregen en kunnen we er weer HUP tegenaan!

Bekijk de video (en volg ons ook) op Insta