Review familiekamer Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee

Moederdag in een zonnig Egmond aan Zee, wat kun je je als moeder nog meer wensen. Vrijwel aan het strand van Egmond aan Zee en aan de rand van het gezellige centrum ligt het 4* Hotel Zuiderduin. Het is een groot hotel dat naast modern ingerichte hotelkamers ook beschikt over appartementen en studio’s. Door het gebruik van tussendeuren worden 2 hotelkamers tot familiekamers gecombineerd en een studio met 1 of 2 hotelkamers tot respectievelijk 2- of 3-kamerappartementen. Tevens zijn er een aantal hotelkamers met een kleine zijkamer waar twee bedden staan (geen dubbele sanitaire voorzieningen). Dus mogelijkheden genoeg om als gezin met kinderen te verblijven.

Zaterdag vertrekken we voor twee nachten naar Hotel Zuiderduin. Het is mei, de zon schijnt volop en rondom Egmond wisselen duinen en bollenvelden elkaar af. Een goed begin!

Comfortabel 3-kamerappartement Hotel Zuiderduin

Wij verblijven met onze twee kinderen, van 1 en 3, in een 3-kamerappartement en beschikken over een studio (voorzien van keukenblok met o.a. magnetron, koelkast en koffiezetapparaat) met aan weerszijden hiervan, verbonden door een tussendeur, een complete hotelkamer. De kamers zijn ruim, waardoor er voldoende plaats is voor een of zelfs twee kinderbedjes (zijn te huur). De kinderen zijn gelijk al druk met het heen en weer rennen van de ene kamer naar de andere, heerlijk die tussendeuren. De hotelkamers hebben een badkamer met naast een douche ook een ligbad, met kleine kinderen altijd wel zo handig (de studio heeft alleen een douche).

Strand van Egmond

En dan, op naar het strand! Bal, emmers en schepjes mee en binnen 5 minuten sta je op het brede strand van Egmond. De zee is nog te koud voor een duik in het water, maar op het strand is het goed toeven. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven en ook wij genieten van zon, zee en strand.

Weekendje Hotel Zuiderduin
Weekendje Hotel Zuiderduin

’s Avonds eten we in het buffetrestaurant van het hotel, waar aan kinderen wordt gedacht middels kinderstoelen, kleurplaten, een kadootje én frietjes! Als de kinderen op bed liggen genieten wij op ons balkon met zeezicht van de ondergaande zon.

Bergen aan Zee

Zondagochtend, moederdag, heerlijk ontbijt op bed. Dat vinden wij dan ook tevens het voordeel van een appartement in een hotel, dat je de keuze hebt om in het restaurant van het hotel te eten of zelf voor eten te zorgen, of in dit geval, papa en de kinderen voor ontbijt te laten zorgen. Kinderstoelen in het appartement zijn overigens te huur. Ook vandaag kan een bezoekje aan het strand niet ontbreken en maken we een uitstapje naar het vlakbij gelegen Bergen aan Zee, bekend als kunstenaarsdorp en net als in Egmond zijn ook hier de winkels op zondag open. Lekker zo’n hele dag buiten!

Vuurtoren Egmond aan Zee
Vuurtoren Egmond aan Zee

Speelparadijs en binnenzwembad

Maar Hotel Zuiderduin biedt ook mogelijkheden voor kinderen om zich binnen te vermaken, wel zo prettig als het weer niet zo mee zit. Het hotel heeft een indoor speelparadijs, waar vooral kleine kinderen zich goed zullen vermaken. Tegenover het speelparadijs is een barretje, zodat je ondertussen zelf wat kan drinken en toch een oogje in het zeil kan houden. Ook is er een binnenzwembad, met een klein peuterbadje. Het is niet heel groot (is onderdeel van saunagedeelte), maar prima om even lekker te spetteren.

Voor dat we maandag weer naar huis gaan, lunchen we nog even op het strand en dan is het toch echt tijd om te gaan. Het lijkt wel of we een week zijn weg geweest!