Weekendje met kinderen | Hotel Zuiderduin | Egmond aan Zee

Een weekend naar Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee voelt al bijna als thuiskomen.

Voor de derde keer verblijven wij in dit 4* hotel, dat vrijwel aan het Noordzeestrand is gelegen aan de rand van het pittoreske centrum van het vissersdorp Egmond aan Zee. Dit grote, ruim opgezette hotel beschikt over diverse mogelijkheden om met het gezin te overnachten. Er zijn familiekamers, een hotelkamer met aangrenzend een kamertje met 2 extra bedden (dus 1 badkamer). Daarnaast zijn er 2- en 3-kamerappartementen, bestaande uit een studio gecombineerd met 1 of respectievelijk 2 hotelkamers met 2 of 3 badkamers.

Ruim en modern ingerichte hotelkamers

Alle kamers/appartementen zijn ruim en modern ingericht. Wat prettig is aan de appartementen is dat je beschikt over een keukenblok met onder andere een koelkast, magnetron en koffiezetapparaat. Wel zo handig als de kinderen ’s avonds op bed liggen en je zelf nog iets wilt drinken. Voor gezinnen met een baby is de magnetron natuurlijk ideaal voor het opwarmen van de melk of van een potje eten.

Vrijdagmiddag rijden we richting Egmond aan Zee. Na 5 minuten vraagt onze dochter van 4 of je de zee al kan zien en onze zoon van 2 ligt lekker te slapen. Het laatste stuk zien we diverse bollenvelden en lijkt onze dochter de zee even te vergeten. Bij ieder veldje klinkt het “wouw” achter ons.

Eerst naar de ballenbak

Dan is daar Hotel Zuiderduin. We parkeren de auto op het eigen terrein van het hotel, waar je als hotelgast gratis kunt parkeren. Als we de deur van ons 2-kamerappartement openen, stormen de kinderen naar binnen, kijken goedkeurend rond en kiezen vlug een eigen bed uit. Haast lijkt geboden. Ze willen immers naar zee, denk ik, maar nee, hoe kom ik er bij, eerst naar de ballenbak! Dus dat wordt het. Eerst klimmen en klauteren in het overdekte speelparadijs van het hotel, met glijbanen, klimrekken en een ballenbak. Daarna uitwaaien op het strand. Heerlijk genieten van de voorjaarszon, de wind door je haren, de eindeloze zee, het brede strand en onze uitgelaten kinderen.

Inmiddels dorstig ploffen we neer op het terras van een strandtent en onder het genot van een glas wijn bedenken we wat we dit keer zullen doen. Gaan we weer naar het mooie kunstenaarsdorp Bergen of shoppen in het oude stadje Alkmaar of gaan we lekker wandelen aan zee. Ach, we zien wel, genoeg leuke dingen om te doen.

Familiekamer Hotel Zuiderduin
Familiekamer Hotel Zuiderduin

Eten en drinken Hotel Zuiderduin

We eten ’s avonds in het buffetrestaurant van het hotel, waar ze ook kinderstoelen hebben. Er is een ruime keuze en voor kinderen wordt op verzoek een kroket of frikadel gebakken en zijn er speciale kinderijsjes. Na het eten willen de kinderen nog even naar het speelparadijs en drinken wij een glaasje in de bistro die schuin tegenover het speelparadijs ligt.

De volgende ochtend is het, na een uitgebreid ontbijtbuffet, tijd voor wat beweging. We lopen een stuk langs de zee, zoeken schelpen en bouwen zandkastelen. Als de kinderen naast ons verder spelen in het zand, drinken wij een kop koffie en lezen een krant in de zon op een terras. Wat een heerlijkheid! Moeilijk is het dan ook afscheid te nemen van het mooie weer, de zee en het strand én voor de kinderen van de ballenbak. Gelukkig mogen we tot 12 uur gebruik maken van de faciliteiten, dus nog 1 laatste duik in de ballenbak en dan gaan we weer huiswaarts. Tot volgend jaar!