Weekendje Amsterdam

Voor een avonturistisch weekendje weg hoef je niet per se naar het buitenland. Onze hoofdstad Amsterdam is niet alleen voor buitenlandse toeristen, maar ook voor Nederlanders een grote trekpleister. Dat komt omdat er elke dag en ieder uur wel iets te zien en te beleven valt in Amsterdam!

Weekendje Amsterdam met kinderen

Ook met kinderen is er meer dan genoeg te doen in Amsterdam. Wil je op een leuke manier meer leren van de stad? Dan is een bezoek aan het Amsterdam Museum aan te raden. Door middel van vele activiteiten leren kinderen (en ouders) vanalles over de geschiedenis van Amsterdam. Leuk en leerzaam! In Madame Tussauds kunnen je kids beroemdheden van dichtbij bekijken. Of misschien toch liever aapjes kijken in Artis? Nieuwsgierige kinderen kunnen hun hart ophalen aan het science museum NEMO.

Overnachten in Amsterdam

Natuurlijk kun je in Amsterdam heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Amsterdam al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Amsterdam

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

Weekendje Amsterdam

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Amsterdam

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Amsterdam.

Kids en weekendje Amsterdam

In Amsterdam wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Amsterdam. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Weekend Amsterdam met kids

Rondom Amsterdam

Tijdens een weekendje Amsterdam heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Amsterdam doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Museum
Speeltuin
Natuurgebied

Overnachten nabij Amsterdam

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Amsterdam

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Vond je deze pagina interessant?
JaNee