Nabij attractiepark

Een weekendje weg met een attractiepark is een geweldige manier om tijd door te brengen als gezin. Het biedt niet alleen een leuke ervaring voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Lees hieronder onze ervaringen met vakantieparken of hotels in de buurt van een attractiepark.

Isa aan zee

Appartement hotel Residentie Sweetnest in Knokke

België, zo dicht bij huis maar toch echt vakantie. Appartement hotel Residentie Sweetnest ligt maar een paar kilometer over de Nederlandse grens en is gelegen op 20 meter van het strand in het centrum van Knokke. De appartementen zijn onderdeel van het naastgelegen hotel Nelson waar ook nog familiekamers aanwezig zijn. In het restaurant van …

Appartement hotel Residentie Sweetnest in Knokke Lees verder »

Wildlands Emmen

Overnachten Wildlands Emmen

In Wildlands Emmen sta je oog in oog met wilde dieren, maak je een spannende jungletocht en ga je op expeditie met een trucksafari. In de nieuwe dierentuin in hartje Emmen staat ontdekken, leren, bewegen en beleven centraal. Voor de kinderen is er een overdekt speelparadijs met een piratenschip en een klimparcours. In Wildlands Emmen …

Overnachten Wildlands Emmen Lees verder »

Weekendje Hotel Gladbeck

Hotel van der Valk Hotel Gladbeck – Alpincenter Bottrop

Sneeuwzeker een weekendje wintersport met kids? Heerlijk overnachten in een hotel met een lekker ontbijt en de hele dag skiën? All-inclusive skiën, dus inclusief ski-materiaal eten en drinken? Dat kan als je een ski-arrangement boekt bij Van der Valk Hotel Gladbeck en Alpincenter Bottrop. Alpincenter Bottrop, de grootste skihal ter wereld Op ongeveer 170 kilometer van …

Hotel van der Valk Hotel Gladbeck – Alpincenter Bottrop Lees verder »

Hotel Avifauna

Familiekamer Hotel Van der Valk Avifauna

Dit viersterrenhotel ligt midden in het Groene Hart van Nederland aan de rand van Vogelpark Avifauna. Hotelgasten hebben gratis toegang tot dit park, waar je de mooiste vogels ter wereld kunt ontdekken. Kinderen kunnen zich tevens lekker uitleven in de reusachtige speeltuin. Bovendien krijgen hotelgasten korting op de entree voor het naastgelegen zwembad. Ruime vierpersoonskamer …

Familiekamer Hotel Van der Valk Avifauna Lees verder »

Kies de juiste accommodatie

Bij het kiezen van de accommodatie is het belangrijk om te kijken naar de locatie en afstand tot het attractiepark. Kies bijvoorbeeld een hotel dat op loopafstand van het park ligt of een vakantiehuisje in de buurt. Zorg er ook voor dat de accommodatie kindvriendelijk is en voldoende ruimte biedt voor het hele gezin.

Bekende attractieparken

Bij de bekendste attractieparken is het mogelijk om op of rond het attractiepark te overnachten. Zodat je extra lang kunt genieten van wat er in het park te beleven is.

Plan de dagen goed in

Plan de dagen goed in zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk vooraf welke attracties het meest geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen en maak een planning voor de dagen. Het kan ook handig zijn om online tickets te kopen om wachtrijen te vermijden.

Neem voldoende eten en drinken mee

In attractieparken zijn vaak veel eet- en drinkgelegenheden, maar deze kunnen duur zijn en het is niet altijd gemakkelijk om gezonde opties te vinden. Neem daarom voldoende eten en drinken mee voor onderweg en plan een lunchpauze buiten het park om.

Vermijd de drukte

Attractieparken kunnen erg druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Probeer de drukte te vermijden door op rustigere momenten te gaan, zoals vroeg in de ochtend of later op de dag. Dit zorgt niet alleen voor minder wachtrijen, maar ook voor een meer ontspannen ervaring.

Zoek naar andere activiteiten in de buurt

Hoewel het attractiepark de belangrijkste attractie is, is het ook leuk om andere activiteiten in de buurt te zoeken om de dagen mee te vullen. Zoek bijvoorbeeld naar lokale parken of musea die geschikt zijn voor kinderen.

Laat de kinderen meedenken

Laat de kinderen meedenken over de planning en de activiteiten die jullie gaan doen. Hierdoor voelen ze zich betrokken en hebben ze meer plezier tijdens het weekend weg.

Zorg voor rust

Na een drukke dag in het attractiepark is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Zorg voor een comfortabele accommodatie waar iedereen goed kan slapen. Plan ook wat tijd in om te ontspannen en bij te komen van alle indrukken.

Maak herinneringen

Een weekendje weg met kinderen nabij een attractiepark biedt de perfecte kans om samen herinneringen te maken. Maak foto’s en koop souvenirs om deze ervaring nooit te vergeten.

In conclusie, een weekendje weg met kinderen nabij een attractiepark kan een geweldige ervaring zijn voor het hele gezin. Door de juiste accommodatie te kiezen, de dagen goed in te plannen en voldoende rust te nemen, kunnen jullie optimaal genieten van deze unieke ervaring. Vergeet niet om ook andere activiteiten in de buurt te zoeken en de kinderen te betrekken bij de planning. Maak herinneringen door samen te lachen, te spelen en te ontspannen. Een weekendje weg met kinderen nabij een attractiepark is een geweldige manier om quality time door te brengen en de band als gezin te versterken.