Review Hotel Avifauna

Als je familienaam van der Valk is, waarom heb je dan een toekan als logo? Dit mysterie werd opgelost tijdens ons weekendje bij Hotel Van der Valk Avifauna in Alphen a/d Rijn. De kinderen (3 en 5) zijn al vroeg wakker, want we gaan een weekendje naar Avifauna. Met één been uit bed pakken ze hun koffertjes, stoppen hun knuffels erin en zijn klaar om te gaan.

We hebben een Timo Toekan arrangement, bestaande uit een overnachting, lunch, diner, ontbijtbuffet, toegang tot het vogelpark Avifauna en een verrassingsrugzakje met onder andere een presentje en een speurtocht door het park. Dat verrassingsrugzakje is voor kinderen natuurlijk een leuke binnenkomer! Dus eerst maar speuren in het vogelpark.

Het Vogelpark Avifauna

Het is een prachtige dag aan het begin van de lente en ook de pauw heeft het voorjaar in zijn bol en showt zijn veren aan iedereen die het wil zien. Vooral op onze dochter maakt meneer pauw grote indruk. De prachtige veren brengen haar op het idee van een nieuwe verzameling: vogelveertjes! Nou, die zijn er volop, van roze flamingoveertjes tot felgekleurde loriveertjes en grote roofvogelveren.

De kids vinden het spannend om vlak langs een groep los lopende pelikanen te lopen. Ook niet zo verwonderlijk als je ziet dat deze vogels nog groter zijn dan onze zoon van 3.

Vogelpark Avifauna
Vogelpark Avifauna

We lunchen op het terras de speeltuin. Als de bordjes leeg zijn, leven de kinderen zich hier naar hartenlust uit. De speeltuin is heel groot en er is voor ieder wat wils. Na al het klimmen, klauteren, springen en schommelen kunnen ze even bij komen tijdens de vogelshow. Hier zien we onder andere prachtige ara’s overvliegen op het ritme van de muziek. Toch bijzonder om ze zo “in het wild” te zien vliegen.

Ruime familiekamers

Dan worden de kinderen ook nieuwsgierig naar het hotel. Het ligt tegen het vogelpark aan en beschikt over een aantal ruime familiekamers, die bestaan uit twee verdiepingen. Op de begane grond is een kitchenette met koffie/theefaciliteiten en keukengerei (geen kookgelegenheid) en een zitgedeelte met twee bedden. Boven staan drie 1-persoonsbedden en een ruime badkamer met ligbad, toilet en aparte douche.

Als we ’s avonds aan tafel gaan in het, naast het hotel gelegen, restaurant, krijgen de kinderen meteen een kleurplaat, potloodjes en een Timo Toekan magazine. Er is een speciaal kindermenu met ijs in een dierenmok toe. De mok mogen ze houden, dus de kinderen worden lekker verwend en vermaken zich prima.Na een goede nachtrust staat er, in hetzelfde restaurant, een ontbijtbuffet klaar en daarna lopen we nog een rondje door het vogelpark om te kijken hoe alle vogels wakker worden en om natuurlijk nog wat veertjes te zoeken.

Voor de deur van het hotel liggen een aantal boten aangemeerd van Rederij Avifauna. Hiermee kun je een tocht maken van ruim een uur door het polderlandschap en over het Braassemermeer. Maar voor ons is het weer tijd om huiswaarts te keren en we besluiten per auto nog iets mee te pikken van het prachtige Hollandse polderlandschap met haar molens en meren. We hebben weer een leuk weekend gehad en weten eindelijk waarom van der Valk een Toekan als logo heeft.