Review Outdoors Holten, luxury tented camp & lodging

Nazomeren bij Outdoors Holten, het beloofde een fantastisch zonnig weekend in september te worden en dat werd het! Niet alleen vanwege het heerlijke weer, maar ook door de geweldige locatie. Outdoors Lodge is gelegen aan de voet van de Holterberg. Een prachtig natuurgebied in het Oosten des lands. Het bestaat uit compleet ingerichte luxe tenten en van rondhout gebouwde Lodge Cabins in verschillende types. Voor gezinnen met kinderen zijn er Family Luxury Tents of Family Lodge Cabins. De tenten bieden plaats aan 4-6 personen en hebben allemaal een bad, apart toilet, kitchenette en 2 slaapkamers. De Family Lodge Cabins zijn geschikt voor gezinnen tot 6 personen en beschikken ook over een aparte slaapruimte voor kinderen, een douche of bad, apart toilet en een kitchenette.

Family Lodge Cabin

Vrijdagmiddag komen we met onze 2 kinderen van 1 en 3 aan en de sfeer voelt meteen goed als we het terrein op rijden. De houten lodge cabins geven je het gevoel alsof je in Scandinavië bent. Ze passen perfect in de groene, boomrijke omgeving. We worden heel gastvrij ontvangen en naar onze Family Lodge Cabin gebracht. Met de auto mogen we de bagage uitladen bij de accommodatie en vervolgens parkeren op de centrale parkeerplaats, waardoor er dus vrijwel geen auto’s op het terrein rijden. Onze 6-persoons lodge is eigentijds en sfeervol ingericht en beschikt over 2 slaapkamers, de een met een 2-persoonsbed en de andere met 2 stapelbedden. Het rondhout, de aarde tinten en de steigerhouten meubels benadrukken het gevoel dat je hier midden in de natuur bent.

De lodge staat op een ruim perceel met gras, zodat de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen en wij ondertussen op onze veranda van de zon genieten. Er is ook een speeltuintje, waar de speeltoestellen van de bomen uit het bos zijn gemaakt. We eten in onze lodge, waar (tegen vergoeding) voor de jongste een tripp trapp kinderstoel is geplaatst.

Outdoors Holten
Lodges op een ruim perceel

Natuurdiorama Holterberg

De volgende ochtend staat er een houten krat gevuld met een heerlijk ontbijt op de veranda.
Dan komen opa en oma langs en samen met hen gaan we naar Natuurdiorama Holterberg. Hier vind je een grote collectie opgezette Europese diersoorten, die in hun natuurlijke omgeving staan tentoongesteld, zoals onder andere herten, zwijnen, dassen in het bos en vele soorten vogels. Ook voor kleine kinderen is het erg leuk, omdat ze het idee hebben de dieren “levensecht” te zien. ’s Middags wandelen we over de hei en door het bos van de Holterberg (Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug) met haar prachtige vergezichten. Je kunt bij Outdoors Lodge ook fietsen huren (tevens met kinderzitje of kinderfietsen) en dit gebied op die manier verkennen. Let wel dat je op sommige stukken flink moet klimmen, want het heet niet voor niets de Holterberg.

’s Avonds eten we in de Outdoors Bistro, een trendy en sfeervol restaurant. Ook hier zijn tripp trapp kinderstoelen en is er een uitgebreid kindermenu. Het personeel is zeer gastvrij en op het terras genieten we van het buitenleven als de zon langzaam ondergaat. Je kunt bij goed weer tevens bij het kampvuur dineren in het open-air tented restaurant. Dineer je liever in je cabin of tent, dan bestel je gewoon roomservice!

Zondagochtend maken we eerst een wandeling door het bos dat bij Outdoors Holten hoort. De kinderen vinden het heel spannend, want we zien erg veel sporen van herten, die hier geregeld gespot worden. Voor ons blijft het bij spoorzoeken, maar dat mag de pret niet drukken, want het is heerlijk om op zondagochtend vanuit je lodge het bos in te lopen en te genieten van de natuur. En nog fijner als er bij terugkomst een lekker ontbijt op je staat te wachten.

Al met al is Outdoors Holten een plek waar je kunt genieten van de natuur met de luxe en het comfort van een hotel, door onder andere de dagelijkse schoonmaak, het ontbijt op bed en de roomservice. Mocht het weer nu tegen zitten, boven de bistro is een lounge met tv en een uitleen van diverse spelletjes en boeken, zowel voor jong als oud.