Weekendje LEGOLAND Denemarken met kids

LEGO. Met LEGO kun je alles maken. Uren, urenlang kan je je met deze vrolijk gekleurde bouwstenen vermaken. Heerlijk om je hierin te verliezen en te bouwen wat je maar wilt. Op naar Denemarken, naar Billund. In Billund ligt het beroemde LEGOLAND attractiepark. In Billund en omgeving zijn vele overnachtingsmogelijkheden van hotels tot vakantieparken. Je kunt ervoor kiezen om vlakbij het park te overnachten of in de nabije omgeving. En nu je toch in Denemarken bent zal je zien en ervaren dat Denemarken nog veel meer heeft om te ontdekken.

LEGOLAND park

In het LEGOLAND attractiepark kun je verschillende thema’s ontdekken. Het park is verdeeld over 8 themagebieden. Van Adventure land, Pirate land, DUPLO land, Ninjago world, Mini land, Polar land en de Imagination zone. Er zijn achtbanen, een spookhuis, 4D films en nog veel meer. Kortom met meer dan 50 attracties is er voldoende te zien, te doen en te beleven. Meer dan 65 miljoen LEGO stenen wachten op je.

Overnachten LEGOLAND Denemarken

Billund ligt centraal in Midden-Jutland in Denemarken en vanaf Utrecht rijd je in 6 uur en 40 minuten naar het park. Naast het park ligt het LEGOLAND BILLUND resort. Hier kun je een of meerdere overnachtingen boeken in Hotel LEGOLAND, in het vakantiepark LEGOLAND Holiday Village of het Lalandia Billund resort. In de nabije omgeving zijn ook vele overnachtingsmogelijkheden. Niet voor niets is Denemarken een van de meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen. In Ribe – het oudste stadje van Scandinavië – ligt het kleinschalige 4 sterren vakantiepark Ribe Byferie. In de omgeving van Ribe Byferie vind je diverse leuke restaurants, cafés en winkels. Een bezoek aan het Ribe Vikingcenter is voor de kids een onvergetelijke ervaring.

Nieuw! LEGO House

Sinds september 2017 is het LEGO House geopend. Het LEGO House staat in het centrum van Billund en geeft je een unieke LEGO ervaring. Het gebouw van LEGO House alleen al is een architectuur kunstwerk op zich. Het 12.000 vierkante meter LEGO House is opgedeeld in 4 zones. In de rode zone kan je bouwen naar eigen inzicht. In de gele zone speel je met emoties. Je kan je cognitieve vaardigheden testen in de blauwe zonen en in de groene zone staan de LEGO-verhalen centraal. Wil je naar LEGO House? Voor LEGO House geldt een maximumaantal bezoekers per dag. Het is daarom aan te raden om vooraf je kaarten te reserveren.