Ons weekendje Groningen met kinderen

Er gaat niets boven Groningen. Historische pakhuizen, gezellige hofjes en prachtige oude panden; dat is Groningen. Deze stad is ooit verkozen tot Beste Binnenstad! Groningen biedt het hele jaar door vele leuke activiteiten, waar zowel ouders als kinderen plezier aan beleven. Groningen, een stad om te ontdekken voor een weekendje weg. 

Weekendje Groningen met kids

Als je met je kinderen op een speelse manier veel wilt zien van Groningen, kun je terecht bij de VVV. Hier bieden ze een stadswandeling aan speciaal voor kids, waarmee ze kinderen door middel van een speurtocht langs alle hoogtepunten van Groningen leiden. Heb je niet zo’n zin om te wandelen? Ga dan naar de ‘DoeZoo’ in Groningen. Hier komen jij en je kids van alles te weten over verschillende dieren, mogen ze hagedissen aaien en zelfs een slang in hun nek leggen.

Hotel met familiekamer in Groningen

Wil je een weekend lang genieten van Groningen? Boek dan een familiekamer in een van de vele hotels in of rondom de stad. Best Western Hotel Groningen Plaza heeft 4 ruime familiekamers die geschikt zijn voor twee volwassenen en twee kinderen onder de 12 jaar. De kamers zijn ruim opgezet (32m2). Oh ja, er is een zwembad. Feest dus! Een andere optie is Hotel Van der Valk Groningen-Hoogkerk. Vanaf je balkon heb je hier een geweldig mooi uitzicht over de stad Groningen. Ook hier zijn de kamers ruim opgezet (45m2) en kan je gebruik maken van gratis koffie- theefaciliteiten. Het hotel heeft op de begane grond ook een speciale kidscorner.

Toch liever een appartement? Geen probleem. In het centrum van Groningen kan je overnachten in een monumentaal pand in een modern appartement van Hotel Miss Blanche. Je zit dan midden in de stad op 10 minuten loopafstand van de bekende Martinitoren, die uiteraard een bezoek, of misschien wel een beklimming, waard is.