Familiekamer Bed, Bad en Brood in Antwerpen (Review)

Antwerpen: havenstad, diamantenstad, stad van historische gebouwen en mooie winkels. Maar zeker ook een prima plek om met kleine kinderen een weekend naar toe te gaan. Vanaf de grensovergang bij Breda is het maar een half uurtje rijden naar het centrum van Antwerpen. De kinderen (2 en 4) zijn uitgelaten over het feit dat ze in een ander land zijn. En dan nog wel in België, het land van Kabouter Plop, Mega Mindy en K3.

Openluchtmuseum Middelheim in Antwerpen

Allereerst gaan we naar Openluchtmuseum Middelheim, een groot landschapspark met tweehonderd beelden van onder andere Henry Moore en Auguste Rodin. Het is een warme zomerdag, dus heerlijk om in de koelte van het park te lopen. De kinderen vinden het leuk om hun fantasie de vrije loop te laten en te verzinnen wat ze in sommige vreemde vormen allemaal zien. Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn er verschillende speurtochten door het park met allerlei opdrachten. We drinken een kop koffie bij het Kasteel Middelheim, onderdeel van het openluchtmuseum, en rijden daarna door naar onze B&B, Bed, Bad & Brood.

Bed, Bad en Brood Antwerpen

Het heeft een paar kamers en is gevestigd in een herenhuis in een statige buurt vlakbij het Gerechtshof. Als je binnenkomt proef je direct de sfeer die je in een herenhuis verwacht, door de marmeren hal, marmeren schouwen en de hoge plafonds met sierpleister. We worden zeer gastvrij ontvangen en krijgen allerlei tips om de stad te ontdekken.

Ook onze familiekamer is helemaal in stijl ingericht en erg ruim. Een trap, af te sluiten met een deur, leidt naar de zogenaamde opkamer, waar twee 1-persoons bedden staan. Een mooie kamer voor de kinderen. Verder beschikt de familiekamer over een badkamer met bad, een buitentje met zitje en koffie- en theefaciliteiten.

Slenteren in de stad & Park Noord

Na het verkennen van de kamer lopen we in een kwartiertje naar de Grote Markt, met haar historische gebouwen en om de hoek de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar onder andere enkele meesterwerken van Rubens zijn te bewonderen. Van binnen is de kathedraal prachtig en ook de kinderen zijn onder de indruk van dit immense bouwwerk.

Stadspark Antwerpen

Dan is het tijd voor een ijsje en een Belgisch pintje op een terras en slenteren we langs de vele, mooie winkeltjes terug naar onze B&B. In de omgeving van Bed, Bad en Brood liggen diverse restaurantjes om ’s avonds wat te eten. De volgende dag wandelen we, na een heerlijk en compleet ontbijt, naar het Stadspark dat vlakbij ligt. Het heeft een grote, zeer gevarieerde speeltuin waar de kinderen zich uitstekend vermaken.

Voordat we de snelweg naar huis pakken, stoppen we bij Park Noord, aangelegd op een voormalig spoorwegterrein. Je vindt hier heerlijke speelfonteinen, ideaal met warm weer, en een speeltuin. We lunchen bij de oude loods, die is omgebouwd tot restaurant en gaan dan weer huiswaarts. Eén nachtje Antwerpen is echt te kort, zelfs met kinderen, want ook voor kinderen is er nog zoveel meer te doen. Onze dochter van 4 jaar deelt blijkbaar deze mening, want op de terugweg vraagt ze of we nog een keer naar Antwerpen gaan. “Zeker weten!”: beloof ik haar.