Familiekamer Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje

In het gezellige centrum van Workum vind je de herberg en restaurant van oom Lammert en tante Klaasje. Hier waan je je weer terug in de middeleeuwen. Sinds maart 2013 is de herberg in handen van twee ervaren horeca ondernemers . Zij hebben de herberg gebouwd in de geest van de oorspronkelijke uitbaters oom Lammert en tante Klaasje.

Een spannend jongensboek

Het verhaal van de herberg leest als een spannend jongensboek. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden werd een oude sok met inhoud gevonden. In deze sok vond men goudstukken en een verfomfaaid perkamenten geschrift! In het testament stond de volgende tekst: Aan de finder fan desen sock “van ducaten en silverlingen in desen sock, verdient met bloed, sweet ende tranen, sal men bouwen een beddesteeënhock voor vermoeide Marskramers en hun damen.” En zo geschiede.

De familiekamer van Oom Lammert en Tante Klaasje

Boven het restaurant “de Wijnberg” is de herberg met zes kamers (huisjes), waarvan 1 familiekamer. Slapen in de herberg is voor kinderen echt een bijzondere beleving. De kamers zijn eigenlijk kleine huisjes. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Ontdek Workum en omgeving

Workum is vooral bekend als een van de steden die wordt aangedaan tijdens de Elfstedentocht. Het blijft natuurlijk leuk om je kinderen over deze Hollandse traditie te vertellen. De laatste Elfstedentocht is alweer lange tijd geleden (1997) maar wie weet gaat het binnenkort weer vriezen. Workum is een gezellige havenplaats en met een fluisterboot kan je de omgeving vanaf het water ontdekken. Zoek je nog een kidsproof museum? Ga dan naar Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden. In dit museum mogen kinderen veel zelf doen en ontdekken.