Weekendje weg met baby

We zijn zelf al een behoorlijke tijd “uit de luiers” maar nog geregeld krijgen we van vrienden en kennissen de vraag wat leuke accommodaties zijn voor een weekendje weg met baby. Natuurlijk is een eigen vakantiehuis in een van de parken van Landal of Centerparcs of een ander vakantiepark een goede en logische optie. Zo weet je zeker dat alle voorzieningen aanwezig zijn in je huisje. Naast de bekende vakantieparken zijn er ook een aantal hotels die wij persoonlijk hebben bezocht en super zijn voor een heerlijk weekendje weg met baby en jonge kinderen.

Babyvriendelijke vakantieparken

Vakantieparken richten zich steeds meer op het gemak van de jonge ouders en zorgen ervoor dat alle voorzieningen die je nodig hebt aanwezig zijn in het vakantiehuis. Een van de meest babyvriendelijke vakantieparken is bijvoorbeeld Landal Hof van Saksen. Hier heb je luxe vakantiehuizen (in de vorm van een boerderij) inclusief een babyfoon, babybedje en box en een flessenwarmer. Op Landal Coldenhove heb je unieke kinderbungalows in speciale thema’s. Ook een bekend vakantiepark voor jonge gezinnen is Het land van Bartje. Hier heb je speciale baby- en peuterbungalows en in het zwembad zijn er ook speciale tijden voor babyzwemmen. Wil je met je baby naar Texel? Ok, boek dan je vakantie bij Vakantiepark De Krim een geweldig kind- en baby vriendelijk park.

Babyvriendelijke hotels

Naast de bekende vakantieparken is het ook leuk om af en toe eens een weekendje in een hotel te verblijven. Vaak toch wat kleinschaliger en even buiten de gebaande paden. Hotel Zuiderduin is een perfecte keuze voor een weekendje weg aan zee met je baby. Je loopt bijna vanuit het hotel zo het strand op en het hotel heeft alle voorzieningen voor zowel baby’s als jonge kinderen om zich te vermaken. Maar eerlijk is eerlijk het feit dat het strand zo lekker dichtbij is, is natuurlijk een enorm pluspunt. Een ander hotel is Hotel de Zeeuwse Kust in Renesse. Hier heb je naast familiekamers ook een babysuite speciaal ingericht voor jonge ouders. Voor de kust bij het centrum van Renesse ligt een zandbank, waar bij eb en met name bij zonnig weer zeehonden liggen, dus misschien kan je hier als je het treft ook zeehonden spotten.

Heerlijk een weekendje met elkaar op pad! Alleen maar tijd voor elkaar.