Bezoek Düsseldorf met kinderen

De dichtbijgelegen stad Düsseldorf in Duitsland met kinderen, is een geweldige ervaring! Deze stedentrip is absoluut de moeite waard. Kies een leuk hotel en geniet even van 1 of 2 nachtjes weg.

Er zijn veel leuke activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen. Zoals het bezoeken van de autovrije binnenstad, wandelingen langs de Rijn of het vele groen in de stad. Er zijn vele winkels, leuke straatjes en verschillende musea. Kortom plan eens een weekendje naar Düsseldorf.

Leuke stad dichtbij in Duitsland

Er zijn genoeg leuke plekken in Duitsland om een stedentrip naar toe te plannen. Het land is super leuk om te bezoeken. De mensen zijn erg vriendelijk en er is veel te zien. Zeker ook voor kinderen!

Een bezoek aan Düsseldorf is vanuit Nederland zo te regelen. Je bent in ongeveer 2 uur rijden vanuit Utrecht al in Düsseldorf. Of kies voor de trein, dat is heerlijk comfortabel reizen.

Ons bezoek aan Düsseldorf

In 2022 hebben wij een top weekend in Duitsland gehad. We wilden niet al te ver reizen, maar toch naar het buitenland. En vooral shoppen :). Dat lukt heel goed in Düsseldorf. Ook op de terugweg kun je  (als je met de auto gaat) heel makkelijk een stop maken bij het grootste winkelcentrum van Europa.

Hoogtepunten met kinderen in Düsseldorf

Er zijn veel leuke dingen te doen in Düsseldorf met kinderen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Bezoek de Altstad
  • Ga naar het filmmuseum
  • Maak een boottocht over de Rijn
  • Dwaal door het Kunstsammlung
  • Ontdek de dierentuin van Düsseldorf
  • Bezoek Aquazoo Löbbecke museum 
  • Op avontuur naar het Scheepvaartmuseum
  • Ga lekker shoppen
  • Maak een leuke fietstocht

Hier heb je al een weekend vullend programma voor jouw stedentrip naar Düsseldorf. En dit zijn alleen nog maar de bekendere attracties. In en om de stad is voldoende te doen. Met mooi weer is het ook leuk om door de stadsparken te dwalen of te picknicken.

Instagram museum Düsseldorf

Kinderen en musea zijn niet altijd de beste combi. Gelukkig is er een Insta museum. Of zoals ze het zelf genoemd hebben het https://www.calidreams.de/ museum.

Eén van de redenen om de stedentrip naar Düsseldorf te plannen was dit Instagram museum. Dit is echt een hele belevenis op zich. Het is maar goed dat je onbeperkt kan fotograferen met je telefoon.

Per ruimte waan je je in een compleet andere wereld. Van meer historische spullen naar hilarische opstellingen. Een knalroze ballenbak of wat dacht je van een Cadillac waar je in of op mag klimmen. Alles voor de leukste Insta foto’s.

Reserveer dit zeker vooraf. Het museum werkt met tijdsloten. Je kan dan rustig aan de slag met je selfies. Pak eventueel een moment in de ochtend als het mogelijk wat rustiger is. Dat geeft je genoeg mogelijkheden om met honderden unieke foto’s thuis te komen.

Instagram museum Düsseldorf

Wij hebben zoveel foto’s genomen dat er wel een wand mee te behangen is. En deze blijven een leuk en vooral vrolijk aandenken aan deze leuke stedentrip.

Hotel met kinderen in Düsseldorf

Vooraf is het altijd even zoeken naar leuke hotels. Zeker als je met kinderen op pad bent. Dan wil je vaak zeker weten dat het goed gaat bevallen.

Deze keer konden wij niet kiezen en hebben daarom in 2 verschillende hotels geslapen. De eerst nacht sliepen wij in het 25hours hotel. Een hele leuke ervaring. Pluspunt is de hotelbar. Vanaf de bovenste verdieping kijk je s’avonds uit over de stad. Fascinerend om zo rond te kijken.

Voor de tweede nacht zochten we een leuk hotel wat centraler lag. Vanuit hier loop je linea recta de mooie historische binnenstad in. Wij kozen voor het boothotel. Je slaapt op het water in een rondvaartboot. Dat is echt origineel overnachten. Vanuit onze hotelkamer keek je uit op de Rijn. Veel transport over het water, wat leuk is om te observeren.

Natuurlijk kun je voor 1 hotel kiezen, wel zo makkelijk. Maar in dit geval waren het 2 hele bijzondere plekken om te slapen. Heel verschillend qua karakter en dus leuk om allebei mee te maken.

Düsseldorf hotel rondvaartboot Scylla

Shoppen in Düsseldorf

Het thema van ons weekend was toch wel shoppen. Ja, je bent op pad met je dochter, dan weet je het eigenlijk wel :). Dus op de terugweg nog een middagje gepland om naar Centrum O Ring te gaan. Overigens kun je hier ook makkelijk langer blijven, zoveel winkels zijn hier te vinden.

Dit is het grootste winkelcentrum van Europa. Of dit was het althans toen het gebouwd werd. Op zich is dit alleen al een bezoek waard – mits je van shoppen houdt natuurlijk.

Er zitten vele verschillende winkels, bekend en minder bekend. Grote merken, warenhuizen, sportwinkels, enzovoort. Je kunt er heel veel vinden en het is toch allemaal weer net even anders dan in Nederland.

Overnachten met kinderen in Düsseldorf

Wij hebben ook nog de volgende leuke hotels gevonden. Hier hebben wij niet zelf overnacht maar leuk om hier even te melden.

Booking.com

Stedentrip Düsseldorf met kinderen

Wij vonden het een hele leuke bestemming. De reis  er naar toe viel natuurlijk mee. Binnen 2 uur waren wij ongeveer bij ons hotel. Parkeren kon gelukkig in de parkeergarage dus ook dat was comfortabel.

De 2 verschillende hotels waren ook al een pluspunt. Die hadden wij vooraf zorgvuldig uitgezocht. Het rondlopen in de Altstad was leuk. Je kan er rustig rondwandelen, het is gelukkig autovrij. Er is veel groen in de stad en ook de Rijn kun je langswandelen.

Voor onze lunch en avondeten gingen wij op de bonnefooi de stad in. Heb je echt iets gevonden waar je graag wil eten – reserveer dan vooral. Met name in de avond en in het weekend is er kans dat je zonder reservering niet terecht kunt.

De musea, en dat zijn er nogal wat, zou ik niet allemaal in 1 weekend bezoeken, maar kies er 1 of 2 uit. Persoonlijk vonden wij het gebouw al de moeite. Er zijn veel wisselende tentoonstellingen en voor kinderen kan er natuurlijk een leuk onderwerp tussen zitten.

Op zondag waren wij ook nog even in de Medienhafen – maar dat was op zondagmiddag wel echt uitgestorven. Dat is misschien op een zomerse of andere dag leuker.

Wat zijn de kosten van een bezoek aan Düsseldorf?

Duitsland is op zich niet zo heel duur. Het ligt er een beetje aan waar je van houdt. Maar de kosten voor een hotel of een restaurant liggen wel wat lager dan in Nederland.

De musea kun je op zondag vaak gratis bezoeken. Ook op andere dagen vallen de prijzen voor toegang enorm mee. Kortom, een weekendje Dusseldorf hoeft niet zo heel veel te kosten.

Tips voor een comfortabel bezoek aan de Düsseldorf met kinderen 

Het is belangrijk om vroeg te boeken als je met kinderen naar Düsseldorf gaat. Zeker de hotels die centraal liggen en populair zijn, zijn al vroeg volgeboekt.

Als je met de auto gaat dan is een hotel met parkeergarage wel echt heel handig. Plan je museumbezoek op de zondag – vaak gratis. Bovendien zijn de winkels in tegenstelling tot Nederland vaak allemaal gesloten op zondag.

Kies je bewust voor een leuk restaurant om te gaan eten. Reserveer dan vooral. Zeker op de populaire avonden vrijdag en zaterdag kan het erg druk zijn.

Vervoer naar Düsseldorf

De trein is een hele goede optie om in Düsseldorf te komen. De binnenstad zelf is echt goed per voet te ontdekken. Wil je geen combinatie maken van attracties die buiten de stad liggen, of op de heen-of terugweg iets bezoeken, dan zou ik zeker de trein adviseren.

Düsseldorf trein

Bezoek Düsseldorf eens met kinderen

Deze stad is überhaupt al een aanrader. Maar zeker goed te bezoeken met kinderen. Er zijn legio opties om te gaan bekijken. De stad biedt genoeg om 2 of 3 dagen door te brengen. Zeker in de zomer dan zijn de parken of de oevers van de Rijn ook leuk om te ontdekken.