Review Holiday Inn Express Hotel Port of Moerdijk

De lente is begonnen! Een mooi moment voor een weekendje weg met onze kids (6 en 8 jaar). Vol goede moed stappen we in de auto richting Moerdijk, waar we in Holiday Inn Express Hotel Port of Moerdijk een familiekamer hebben gereserveerd. De ontvangst is heel hartelijk en in de lounge/bar staan allerlei spelletjes uitgestald, zoals Monopoly, Twister en Vier-op-een-rij. Dat is nog eens een leuke binnenkomer voor de kinderen. Helemaal als ze ook nog een verrassingstasje krijgen met klei, bellenblaas en kleurtjes. Ze hoeven zich niet te vervelen!

Familiekamer Hotel Port of Moerdijk

De familiekamer bestaat uit twee kamers verbonden door een tussendeur met ieder een eigen douche, toilet, TV en koffie/theefaciliteiten. Altijd een leuk moment voor de kids om te ontdekken wat er allemaal in de kamer is en te kiezen wie waar mag slapen. Ook de tussendeur wordt uitgeprobeerd en als de kamer is goedgekeurd, willen de kinderen nog even buitenspelen in de tuin/wei van het hotel. Bij de receptie staat een kast met wat buitenspeelgoed, dat ze mogen gebruiken. Ze voelen zich al helemaal thuis!

Buitenlucht maakt hongerig, dus na het bomentikkertje en voetballen, schuiven we aan tafel voor het diner. Deze avond is er een buffet. Gezien de kleinschaligheid van het hotel is het niet uitgebreid, maar alles is even vers en smakelijk. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Er wordt voor de kinderen op verzoek apart iets gemaakt, waardoor ze zich extra speciaal voelen. Na het eten doen we nog een potje Twister en als de armen en benen weer uit de knoop zijn, gaan de kinderen heerlijk slapen.

Buitenspelen Holiday Inn Express Moerdijk
Buitenspelen Holiday Inn Express Moerdijk

Biesbosch en bevers

Het hotel is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes, dus de volgende ochtend gaan we de omgeving eens verkennen. We rijden in een kwartier naar Dordrecht, waar we allereerst naar het Biesbosch centrum van de Hollandse Biesbosch gaan. De Biesbosch is een van de grootste natuurgebieden van ons land. Eind jaren ’80 zijn hier een aantal beverparen uit Duitsland uitgezet als experiment. Die doen het hier zo goed dat er inmiddels meer dan 200 bevers in de Biesbosch leven. Daar willen we meer van weten, dus maken we een beverspeurtocht door het naastgelegen beverbos. We komen van alles over de dieren te weten, zien de beverburcht en omgeknaagde bomen. Alleen de schuwe bevers laten zich niet zien, maar dat mag de pret niet drukken.

Aansluitend maken we nog een rondvaart langs verwilderde wilgenbossen, rietvelden en beverburchten en vertelt de kapitein het een en ander over het natuurgebied.

Beverburcht Biesbosch
Beverburcht Biesbosch

Dordrechts Museum

’s Middags gaan we naar de binnenstad van Dordrecht en bezoeken in deze oudste stad van Nederland een van de oudste musea, het Dordrechts Museum. Hier vind je prachtige schilderijen van de Gouden Eeuw tot nu, van bijvoorbeeld Maris, Koekoek en Breitner.Tot en met 15 juni 2014 is hier ook de tentoonstelling “Willem II, Kunstkoning” te bewonderen, met meer dan 60 schilderijen en tekeningen, aangevuld met meubels, kleding en juwelen.

Kunstliefhebbers Koning Willem II en zijn vrouw, de Russische tsarendochter, Anna Paulowna hadden een wereldberoemde kunstcollectie, die na Willem’s dood werd geveild. Zo kwamen de topstukken van onder andere Rembrandt en Jan Steen in het buitenland terecht en nu, na ruim 150 jaar zijn ze voor één keer weer bij elkaar gebracht. Gezinnen kunnen met “Willem’s Wonderkoffer” een reis door de tentoonstelling maken. De koffer zit vol persoonlijke spullen van het Koningspaar. Op de “ingebouwde” iPad staan filmpjes en opdrachten, waardoor het leuk voor de kinderen is om naar de kunst te kijken. Hoewel het opgezette paard van Willem II wel de meeste indruk maakt.

Brabantse Biesbosch

Na een heerlijke nachtrust genieten we de volgende ochtend van het ontbijtbuffet en van de fazanten en konijntjes, die rondlopen in de tuin. Onze jongste is een beetje beverfan geworden, dus rijden we in een kwartier naar Drimmelen, naar het bezoekerscentrum van de Brábantse Biesbosch. Vanaf hier zijn er gecombineerde tochten door de Biesbosch met varen en wandelen onder begeleiding van een gids. Vandaag gaan deze tochten pas ’s middags, dus nemen onze kleine beverexperts genoegen met de opgezette bevers en vogels in het bezoekerscentrum. Gelukkig verkopen ze er ook beverknuffels, een toepasselijk souvenir voor thuis.

Tot slot rijden we naar het vlakbij gelegen vestingstadje Geertruidenberg, waar we wat drinken in het historische centrum. Een mooie afsluiting van een geslaagd weekendje weg met kids!