Familiekamer Hotel de Kamperduinen | Review

Vlak achter de duinen bij een van de schoonste stranden van ons land ligt Grand Hotel de Kamperduinen. Een splinternieuw hotel (geopend april 2010) op het puntje van Noord-Beveland, tussen de Oosterscheldekering en het Veerse Meer.

Hotel Kamperduinen heeft naast hotelkamers en appartementen met 1 slaapkamer, ook familie appartementen, die beschikken over 2 slaapkamers. Tevens is er een Welness-gedeelte, waar gasten boven de 16 gratis gebruik mogen maken van onder andere de sauna’s, het stoombad, de sunshower en het binnenzwembad. Tegen betaling zijn er diverse beautybehandelingen.

Familiekamer Kamperduinen

Voor ons gezin met 2 kinderen is het familie appartement ideaal om er even tussenuit te gaan.
Als we in ons appartement komen zien we duidelijk dat het hotel nieuw is. Alles ziet er modern en spik en span uit. Een mooie keuken met vaatwasser, magnetron en senseo-apparaat. Een strakke badkamer met een heerlijk bad en aparte douche en twee slaapkamers.

Een lang zandpad met houten vlonders leidt ons door de duinen naar het strand. Het strand is prachtig, heel breed en fijn zand (of in kleutertermen “zacht zand”). Er staat 1 strandtent, waar naast eten en drinken ook emmers, schepjes, ballen etc. te koop zijn en parasols, strandbedjes en strandhuisjes te huur. Ondanks het hoogseizoen, is hier ruimte genoeg.

Hotel de Kamperduinen
Hotel de Kamperduinen

Onze dochter van 4 ontpopt zich als een echte waterrat. Na het spelen in zee heeft ze nog geen genoeg van het water en wil ze met papa ook nog in de zwemvijver van het hotel. Ik maak ondertussen een warm bad klaar, want de zwemvijver is best fris. Mocht je overigens met kinderen onder de 16 binnen willen zwemmen, dan mag je als hotelgast gratis gebruik maken van het zwembad van het aangrenzende vakantiepark de Banjaard, waar ook een speeltuin is. Binnenkort komt er bij Hotel de Kamperduinen ook een speeltoestel.

Een gezellige avond in het restaurant

‘s Avonds eten we in de brasserie van het hotel. Er is een ruime keuze aan streekproducten, zoals mosselen, kreeft en oesters. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu. Ook mogen ze uit een map een kleurplaat kiezen. Aan de tafel naast ons zit een Antwerpse familie met een (klein-)zoon van 4. De kinderen wisselen kleurplaten en –potloden uit en zo wordt het contact snel gelegd. Het begin van een relaxte en gezellige avond.

Het ontbijtbuffet is de volgende ochtend in dezelfde brasserie. Ons zoontje van 2 gaat direct op zoek naar zijn Antwerpse vriendje. Als ik hem duidelijk maak dat hij op een boot slaapt en alleen in ons hotel kwam dineren is het voor hem tijd om naar zee te gaan. Dat doen we. Het wordt een dag vol zon, zee, strand, schelpen zoeken, pootje baaien, kastelen bouwen en ijsjes eten.

De omgeving verkennen

Na een dag strand gaan we de volgende dag de omgeving verkennen. We rijden naar het dichtbij gelegen Veere, wat overigens ook goed per fiets te doen is (te huur bij het hotel). Het is een schilderachtig en knus stadje. De oude vissershaven is, sinds de afsluiting van de zeearm, een jachthaven met mooie, oude panden. ’s Middags lunchen we in Middelburg, eveneens een historische stad, maar dan groter en bijvoorbeeld leuk om te winkelen of een rondvaart te maken.

Heerlijk uitgerust rijden we vervolgens terug naar huis.