Weekendje Londen met kinderen

Londen is sinds de komst van de Kanaaltunnel nog beter bereikbaar voor een weekendje weg. Zo rijdt de internationale trein van Eurostar in ongeveer 3,5 uur van Rotterdam CS naar hartje Londen. Een relaxt begin van een stedentrip naar Londen. Een stad waar ook voor kinderen en tieners van alles te doen is.

Veel te beleven met kinderen in Londen

Er zijn natuurlijk verschillende must see’s en must do’s in Londen. De Big Ben, St. Paul’s Cathedral en de National Gallery. Wat met kinderen zeker de moeite waard is, is de London Eye. Dit gigantische reuzenrad biedt een prachtig uitzicht over de hele stad. Het is met 135 meter het hoogste reuzenrad van Europa.

London Eye
London Eye

Vanaf de Tower Bridge heb je ook een mooi zicht op de stad en de Theems. Je kunt op 42 meter boven de Theems naar de overkant van de rivier lopen. Wat het extra spannend maakt, is dat een deel van de vloer van glas is, zodat je onder je de brug het water ziet.

Kindvriendelijke musea in Londen

Londen heeft een aantal musea, die ook voor kinderen interessant zijn. Bijkomend voordeel, de musea in Londen zijn gratis. In het Natural History Museum is veel te beleven en te ontdekken over vulkanen, fossielen, dinosauriërs en allerlei dieren. In het British Museum zijn allerlei voorwerpen van verschillende culturen te vinden, bijvoorbeeld van het Oude Egypte en de Griekse- en Romeinse Oudheid.

Wandelen in een van de vele parken

Londen is een van de groenste steden op de wereld, onder andere door de acht Royal Parks, zoals Green Park, St. James’s Park en Hyde Park. Heerlijk om doorheen te wandelen, te fietsen (overal te huur) of op een mooie dag te picknicken. Je vindt hier de koninklijke paleizen Buckingham Palace, met de beroemde Changing of the Guards en Kensington Palace, waar Diana en Charles woonden en nu William en Kate.

Big Ben Londen
Big Ben Londen

De magie van Harry Potter

Heb je wat langer de tijd en ben je liefhebber van de Harry Potter boeken en films? Bezoek dan WB Harry Potter Studio’s. Het ligt op 35 km van de stad en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt de filmsets bewonderen, de kostuums en andere rekwisieten uit de films.

Aparthotel Citadines Trafalgar Square

Een heel centraal gelegen hotel dat zeer geschikt is voor gezinnen is het Aparthotel Citadines Trafalgar Square. Er zijn 1- en 2-kamerappartementen voor 4-6 personen, voorzien van een kitchenette met koelkast, magnetron en waterkoker. Diverse bezienswaardigheden liggen binnen 15 minuten loopafstand van het hotel, zoals de London Eye, National Gallery, Buckingham Palace en de Houses of Parliament.

Genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijk weekend Londen met kinderen.

Aparthotel Citadines Trafalgar Square