Review Landgoed ‘t Wildryck

In Drenthe aan de rand van het Drents-Friese Wold op Recreatiepark Landgoed ’t Wildryck brachten wij een zonovergoten weekend in augustus door. We genoten van de schoonheid van Nederland, waar nog zoveel te ontdekken is.

Luxe Glamping tent Landgoed ‘t Wildryck

Nabij het plaatsje Diever ligt Recreatiepark Landgoed ’t Wildryck aan de bosrand. Er zijn vakantiehuizen, kampeerplaatsen met privé sanitair en luxe Glamping tenten (6 of 7-persoons). Wij verblijven dit weekend in een van die tenten. Ze liggen rondom een veldje met als achtertuin het Drents-Friese Wold. Op het veldje zijn een zandbak, schommel en rekstok. Kinderen kunnen dus lekker spelen, terwijl je zelf kan relaxen op de ruime veranda en toch een oogje in het zeil kan houden. Onze kinderen zijn zo klein niet meer (14 en 16 jaar), maar het is leuk te zien hoe onze jonge “buurkinderen” vriendschappen sluiten en samen voor de tent aan het spelen zijn.

glamping tenten Landgoed 't Wildryck
glamping tenten Landgoed ‘t Wildryck

Onze tent heeft een ruime badkamer met douchecabine, 2 slaapkamers (met 2 en met 3 bedden) en een bedstee met 2 bedden. Er is een zitkamer met televisie en een keukenblok met onder andere een gasfornuis, vaatwasser en koelkast. Als klap op de vuurpijl is er een klimmuurtje, glijbaan en speelhoek in de tent. Als dat geen luxe is!

Op het kindvriendelijke park is van alles te doen. Er zijn meerdere speeltuinen, een speelzolder, een beachvolleybalveld, pannakooi, jeu-de-boules banen, tafeltennistafels en een overdekt zwembad.

Geen zin om zelf te koken? Er is een snackbar/pizzeria en een restaurant op het park. Daar maken wij die avond dankbaar gebruik van.

Die nacht slapen we heerlijk in onze tent middenin de natuur en horen zo nu en dan de geluiden uit het bos, zoals de roep van een uil. Of is het toch een wolf?

Uitstapjes in de omgeving

De volgende dag schijnt de zon volop, dus zoeken we verkoeling bij het water. Vlakbij is zwemplas Het Blauwe Meer, ontstaan door zandafgraving. Het is omgeven door bomen en aan een zijde is een zandstrand met faciliteiten. Een leuk uitstapje voor jong en oud.

Voor gezinnen met oudere kinderen is voormalig Kamp Westerbork een indrukwekkende bezienswaardigheid in de omgeving. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit het doorgangskamp naar concentratiekampen als Auschwitz.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

De dag erna is een mooie dag om onze achtertuin te ontdekken. We huren fietsen bij de receptie en maken een lange tocht door Nationaal Park het Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het is een prachtig, gevarieerd gebied met bos, heide en waterplassen. Je kunt hier tientallen kilometers fietsen, genietend van het landschap, zonder een auto tegen te komen. Naast bos en hei, fietsen we door dorpjes, over het Drentse platteland en langs hunebedden.

Nationaal Park Drents-Friese Wold
Nationaal Park Drents-Friese Wold

Dorstig van een dag fietsen ploffen we na terugkomst neer op het terras van het landgoed en komen bij met een verkoelend drankje. Dan nog een verfrissende duik in het zwembad en we zijn klaar voor een wandeling in de schemer, op zoek naar reeën.

De reeën laten zich niet zien, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben veel moois gezien dit weekend middenin de natuur.