Ons weekendje Leiden met kinderen

Leiden is een gezellige, historische stad. Hier is van alles te beleven, ook voor gezinnen met kinderen.

Om de oude binnenstad op een andere manier te ontdekken, kun je bijvoorbeeld een Speurroute doen, verkrijgbaar bij VVV Leiden. Tijdens de Speurroute los je een mysterie op en ondertussen wandel je langs mooie, verrassende plekjes van Leiden. Of je maakt de spannende kinderspeurtocht door de stad, de Grimmige Gruwelloop. Als je durft.

Historische binnenstad Leiden

Kindvriendelijke musea

Er zijn ook een aantal musea die zeer de moeite waard zijn om met nieuwsgierige kinderen te bezoeken. Wat dacht je van het Rijksmuseum voor Oudheden. De afdeling Egypte met een echte Egyptische tempel en mummies van mensen en dieren spreken kinderen zeker aan.

Meer ontdekken over de natuur? Dan ben je bij Naturalis aan het juiste adres. In de Dinozaal kom je zelfs oog in oog te staan met T. Rex Trix.

In Rijksmuseum Boerhave kun je proefjes doen, is er een waterspeeltuin en leer je van alles over de wetenschap.

Naturalis Biodiversity Center
T.Rex Trix Naturalis

Kindvriendelijke hotels in Leiden

Na een dag met veel indrukken kun je overnachten in een van de kindvriendelijke hotels, zoals Van der Valk Leiden. Dit hotel heeft familiekamers en kamers met een tussendeur voor gezinnen. Ook Tulip Inn Leiden Centre beschikt over familiekamers en ligt daarnaast centraal in het stadscentrum.

Buiten het stadscentrum kun je overnachten in B&B Tuk aan de Vliet. Een 17e-eeuwse boerderij, in het groen, aan het kanaal de Vliet. Een van de appartementen is geschikt voor een gezin en heeft een eigen badkamer, keukenblok en tuintje.