Bijzonder overnachten in Gent

Wil je bijzonder overnachten met kinderen in Gent? Dan ben je bij Hotel Monasterium PoortAckere aan het juiste adres.

Overnachten in een voormalig klooster

Dit hotel is gevestigd in een voormalig 19de-eeuws klooster en ligt ook nog eens in het centrum van het gezellige, Belgische Gent. Het bijzondere gebouw zorgt met de kloostergangen, de hoge plafonds en de binnentuin voor een unieke sfeer.

Het hotel heeft diverse kamertypes, waaronder verschillende familiekamers waarin tot zes personen kunnen overnachten. Sommige kamers hebben een mezzanine of een zithoek. Ze hebben allemaal een flatscreen televisie, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche.

Bijzonder overnachten Gent
Bijzonder overnachten Gent

Genieten van het historische Gent

Vanuit het oude klooster wandel je zo de binnenstad van Gent in. Het prachtige, oude centrum kun je goed ontdekken vanaf het water tijdens een boottocht. Je kunt het Gravensteen bezoeken. Deze middeleeuwse burcht spreekt kinderen zeker tot de verbeelding. Of beklim het Belfort en geniet van het mooie uitzicht over de stad.

Gent heeft ook kindvriendelijke musea, zoals het natuurmuseum de Wereld van Kina, het Design Museum en het Huis van Alijn, een museum over het dagelijks leven in de 20ste eeuw.