Review OP10 Logeren Oldenzaal

Het is kerstvakantie en we gaan er even heerlijk een nachtje tussenuit. We begeven ons naar het oosten van het land, naar het omgebouwde winkelpand OP10, in het centrum van Oldenzaal.

Logeren in hartje centrum

OP10 ligt in hartje centrum van Oldenzaal, de oudste stad van Twente. Aan een rustig straatje op nummer 10 vinden we het voormalige winkelpand dat omgebouwd is tot de accommodatie OP10. Als de eigenaresse de deur voor ons opent, stappen we direct de sfeervolle woonkeuken binnen. Er staat een enorme eettafel met plek voor zeker 12 personen. De accommodatie kan dan ook gebruikt worden als groepsaccommodatie.

Gezellig met de hele familie logeren. Boven zijn 3 slaapkamers met een gedeelde badkamer. Beneden zijn achter de woonkeuken een zitkamer en nog 2 slaapkamers, die ieder een eigen badkamer hebben. Wil je lekker buiten zitten, dan kan dat in de achtertuin met eettafel en loungeset.

Oldenzaal heeft een gezellig centrum met diverse restaurants. Keuze genoeg om ’s avonds ergens een hapje te eten. Uiteraard kun je ook zelf koken, want de keuken is echt van alle gemakken voorzien en de supermarkt om de hoek. Teruggekomen van het restaurant hebben we al een gevoel van thuiskomen. Er staan diverse spelletjes in de kast, er is een tv, dus we vermaken ons prima.

Meer info & boeken: Benieuwd naar OP10?

OP10-Logeren
OP10 Logeren

Historisch Oldenzaal

De volgende dag is een regenachtige dag. Gelukkig zijn er op een paar minuten lopen verschillende bezienswaardigheden. We gaan eerst naar museum het Palthe Huis. In de voormalige stadsboerderij, omgebouwd tot deftig woonhuis, hebben vanaf de 18de eeuw drie generaties van de familie Palthe gewoond. Nu zie je hoe de familie hier gewoond heeft. Kinderen kunnen tijdens het bezoek een mysterie oplossen.

Als we na ons bezoek weer buiten komen is de stap terug in de tijd compleet. Daar staat een groep midwinterhoornblazers in klederdracht. Het is een jaarlijks terugkerende Twentse traditie om rond Kerstmis de geboorte van het Christus kind aan te kondigen.

Beklimming toren

We wandelen verder naar het oudste gebouw van Twente, de St. Plechelmusbasiliek uit de 12de eeuw. Met de 61 meter hoge toren, is deze kerk niet te missen. Allereerst maken we een rondje om de kerk en vertelt de gids ons allerlei interessante wetenswaardigheden. Dan beginnen we aan de beklimming van 234 treden. De toren bestaat uit meerdere verdiepingen en op ieder tussenstukje is wel wat te zien, te vertellen én gelegenheid om weer op adem te komen.

Eerst staan we boven op het gewelf van de basiliek, daarna komen we bij het slingeruurwerk, het carillon en de enorme klokken die de hele en halve uren slaan. De grootste weegt meer dan 2.000 kilo. Je snapt niet hoe ze die hier bovenin de toren hebben gekregen.

Het laatste stuk gaan de trappen door een wirwar van houten balken naar het Lood’n Bönneke (Twents voor het loden zoldertje). Als we door het luik buiten staan, hebben we een fantastisch uitzicht over Oldenzaal en de wijde omgeving. We zien bijvoorbeeld Enschede en het Duitse kasteel Bentheim. Het uitzicht is de klim zeker waard en de afdaling is zo gepiept.

In een leuk koffietentje drinken we nog even wat, voordat we weer huiswaarts gaan. Oldenzaal is een knus en gezellig, historisch stadje, vol vriendelijke mensen.

OP10 is een mooie plek om te overnachten, met het gezin, de hele familie of met een ander bevriend gezin.  Het is centraal gelegen, van alle gemakken voorzien en heel sfeervol ingericht. Een echt thuis.

Camping Familiekamer Gezin Hotel Kinderen

Vond je deze pagina interessant?
JaNee