Overnachten op een landgoed in Twente met kinderen

Aan het einde van de middag stappen we in de auto. Het is bijna lente, maar het lijkt wel herfst. Het regent en waait hard als we aansluiten in de avondspits en oostwaarts rijden naar De Lutte. Hoe dichter naar het oosten, hoe rustiger het wordt en als we in het donker vanaf het landweggetje het verlichte Landgoed De Wilmersberg in de verte zien liggen, zijn we de drukte en het sombere weer direct vergeten. Bij het uitstappen ruiken we de geur van haardvuur en als we de deur van het hotel openen komt de behaaglijke warmte ons tegemoet, het voelt als thuiskomen.

Familiekamer De Wilmersberg

We overnachten in een familiekamer, die bestaat uit twee Royale landgoedkamers met een connecting door. Onze kinderen zijn 12 en 14 jaar, dus een eigen chillplek en vooral een eigen ruime badkamer is wel aan ze besteed. Met de tussendeur kunnen ze (we) wel gezellig komen buurten. De kamers hebben verder een zitje, koelkast, waterkoker en Nespresso koffieapparaat. Er zijn ook familiesuites, waarbij de kinderen in de woonkamer slapen, die met schuifdeuren van de masterbedroom kan worden afgeschermd. We schuiven voor het diner aan in de lounge, die gelegen is in de vroegere huiskamer van het landgoed en daar doet de gezellige, knusse ruimte met openhaard nog steeds aan denken. Het onthaasten is begonnen, zowel voor mijn man en ik, als voor onze tieners. Lekker bijkletsen en genieten van het eten en elkaars gezelschap. Voor een uitgebreider diner kun je terecht in het restaurant, waar ze een speciale kinderkaart hebben. Jonge kinderen kunnen zich tussentijds vermaken in de speelkamer tegenover het restaurant.

Genieten van het Twentse landschap

Wakker worden, vogeltjes horen fluiten en een verrukkelijk ontbijt staat klaar in het restaurant. Wat een goed begin van de dag. Vanuit het restaurant kijk je uit over de lagergelegen landerijen achter het landgoed. Het is vandaag zonnig weer, dus na uitgebreid te hebben ontbeten, lopen we een lekker stuk door dit Twentse landschap. Na de vele regen van de afgelopen dagen is het geen overbodige luxe om gebruik te maken van de regenlaarzen, die in alle soorten en maten klaarstaan bij de ingang. Na flink rondgestapt te hebben over de glooiende paadjes gaan we naar het zwembad. Voor nog meer ontspanning kun je hier gebruik maken van de sauna en de Welnessboutique. (Kinder)badjassen en badslippers liggen klaar op de kamer. De ruimte rondom het hotel leent zich uitstekend om lekker buiten te zijn, voetballen, trampolinespringen of tennissen op een van de all-weather banen. Wij hebben onze eigen rackets mee, maar anders kun je ze lenen bij het hotel.

Heerlijk uitwaaien en het Twentse landgoed ontdekken

Genoeg te doen in de omgeving

In de omgeving is ook van alles te doen voor kinderen. Op 10 minuten rijden, in Denekamp, vind je bijvoorbeeld museum Natura Docet Wonderrijck Twente. Een natuurhistorisch museum met fossielen en opgezette dieren. Voor een sportieve uitdaging ben je (m.u.v. de wintermaanden) bij klimbos Avatarz in Oldenzaal aan het juiste adres. Of je kunt naar de Cosmos Sterrenwacht. Daar kun je overdag terecht en op zaterdagavonden organiseren zij sterrenkijkavonden. In de maanden dat het vroeg donker is, zijn er op sommige data speciale kindersterrenkijkavonden. Leuk voor astronautjes (6-12 jaar) in spé, vooral als je bij onbewolkt weer door de telescoop de maan en sterrenhemel van wat dichterbij kunt bekijken. Na deze dag in de buitenlucht en het turen naar de sterren kunnen we lekker wegdromen in de heerlijke bedden van het hotel. Een nieuwe dag breekt aan. Voordat we ontbijten eerst wat baantjes trekken in het zwembad met jetstream. We hebben gehoord dat bij de Schotse Hooglanders van de achterburen een kalf is geboren, dus na het ontbijt nog even aan de wandel om de kleine te bewonderen en dan gaan we compleet uitgerust terug naar huis. We sluiten ons aan bij de mening van het gastvrije echtpaar dat leidinggeeft aan dit bijzondere hotel, Twente heb je af en toe gewoon nodig!