Familiekamers Hotel Jan van Scorel | Review

Na twee weken vakantie in het zonovergoten binnenland van Toscane, besluiten we nog een nachtje naar de kust te gaan en wel naar Hotel Jan van Scorel in het Hollandse Schoorl (vlakbij Alkmaar en Bergen).

Hotel Jan van Scorel

Het 4-sterren hotel ligt aan de rand van het dorp pal tegen de Schoorlse duinen. Hier vind je zowel de hoogste, 54 m, als de breedste duinen, 5 km, van ons land. Het hotel heeft, naast twee persoonskamers, ook 4- en 6-persoons familiekamers die zeer geschikt zijn voor een gezin.

We worden zeer gastvrij ontvangen en de kinderen krijgen een gevuld verrassingsrugzakje, dus zijn blij verrast. Ook wij worden aangenaam verrast als we onze 6-persoons familiekamer binnenstappen. Het is erg ruim met een zitgedeelte, een grote eettafel en keukenblok die van alle gemakken is voorzien, zoals kookgelegenheid, magnetron en vaatwasser. Daarnaast is er een balkon en zijn er drie slaapkamers. Als de kinderen een slaapkamer gekozen hebben en de knuffels onder de dekens liggen, kunnen we op pad.

In de zomermaanden heeft het hotel de janz kidz club, een ruimte met spelletjes, boekjes, tekenspullen, films en een tafeltennistafel. Daar moet natuurlijk eerst even gespeeld worden alvorens we de omgeving gaan verkennen.

De Schoorlse duinen

Bij de receptie huren we fietsen, oa. de Babboe e-bike, een elektrisch aangedreven bakfiets. Dit is de uitgelezen manier om het uitgestrekte duingebied bij Schoorl te ontdenken. Een groot gedeelte van de kust is hier ook niet per auto te bereiken, wat de rust uiteraard ten goede komt. De kinderen vinden het fantastisch met z’n tweetjes in de bakfiets. Of eigenlijk met z’n drietjes, want pop gaat ook mee en er is nog plek genoeg voor emmertjes, schepjes en een bal.

Weekendjeweg Hotel Jan van Scorel
Weekendjeweg Hotel Jan van Scorel

De e-bike bakfiets is ideaal in dit glooiende landschap en de route is prachtig. Bij een klimduin stoppen we om met veel moeite naar boven te klimmen en ons dan in een paar tellen naar beneden te storten. We fietsen weer verder en komen uit bij zee. Hier vermaken we ons wel een tijdje met pootje baden, springen over aankomende golven, kastelen bouwen en een potje voetbal. Wat is de Nederlandse kust toch mooi!

Na lekker te zijn uitgeraasd gaan de kids weer in de bakfiets en vervolgen wij onze fietstocht door de bossen richting Bergen. Onze zoon (3) sukkelt van de heerlijke boslucht in slaap, maar is wel weer wakker te krijgen voor een ijsje. Daarvoor stoppen we bij een terrasje aan de rand van Bergen, waar een speeltuintje bij is, dus het feest kan niet op. Dan wordt het tijd om weer terug naar het hotel te fietsen om een hapje te gaan eten.

Het restaurant van het hotel heeft een aparte kinderkaart, altijd fijn. Ook kun je voor de kinderen kiezen voor het kinderbuffet bij janz kidz club. In het restaurant is iedereen even vriendelijk. Onze kinderen delen die mening, want de net gemaakte kleurplaat is voor de ober en dat wil wat zeggen!

’s Ochtends genieten we van het ontbijtbuffet en nemen dan een duik in het binnenzwembad van het hotel (ook een zonnebank en sauna zijn aanwezig). Een heerlijke manier om de dag te beginnen. Na veel geplons en gespetter vissen we onze waterratjes uit het water en besluiten een bezoek te brengen aan Museum Kranenburgh in Bergen.

Kunstenaarsdorp Bergen

In dit kunstenaarsdorp ontstond begin 20ste eeuw een expressionistische stroming, die zich kenmerkt door diepe, donkere kleuren, de Bergense School. Als familie Van Kranenburg zijn we benieuwd naar Huize Kranenburgh, de voormalige burgermeestersvilla, waarin het museum is gevestigd. Momenteel wordt het verbouwd en is er maar een deel van de collectie te zien, maar voor onze kinderen precies goed.

We winkelen en lunchen wat in het gezellige Bergen en kunnen het niet laten nog even naar zee te gaan. Met de wind nog in onze haren stappen we weer in de auto naar huis met het idee vast nog weer een keer terug te keren.