Review Hotel Haarhuis met kids

Arnhem staat bij onze kinderen vooral bekend om Burgers’ Zoo. Waar kun je tijdens een weekendje Arnhem dan beter overnachten dan in de Burgers’ Zoo kamer van Best Western Hotel Haarhuis.

Het Watermuseum in Arnhem

We beginnen ons weekendje bij het Watermuseum in Arnhem. We zijn goed en wel binnen en de kinderen (6 en 8 jaar oud) hebben al een labjas aan en zijn klaar om proefjes te doen. Onze mini professoren maken vies water met behulp van filters en norit poeder weer schoon.Ook maken ze van roze ranja een kleurloze variant, die nog wel hetzelfde smaakt. Het lijkt wel toverkunst. Na de proefjes gaan we de rest van het museum bekijken en in dit museum betekent dat vooral veel dingen doen. Zo komen ze van alles te weten over onze dijken, ons waterverbruik en drinkwater. Leuk én leerzaam dus! Voor kleuters staat op zolder een heksenhuisje. Hier kunnen ze zelf aan de hand van een recept een heksendrankje maken, om met knuffels te kunnen praten. Daarvoor moeten ze op de zolder op zoek naar muizenbloed, uilenplas en nog meer spannende ingrediënten. Het Watermuseum ligt in het prachtige park Sonsbeek, vlak achter het Centraal Station. Vanuit het bezoekerscentrum, naast het Watermuseum, worden wandelingen georganiseerd en zijn er ook verschillende kinderactiviteiten, zoals speurtochten en waterbeestjes vangen in de beek.

Watermuseum Arnhem
Weekendje weg met Kids hotel Haarhuis

De Burgers’ Zoo kamer in hotel Haarhuis

Wij beginnen inmiddels nieuwsgierig te worden naar het hotel. Tijd om in te checken! Best Western Hotel Haarhuis ligt tegenover het Centraal Station. Het 4-sterren hotel heeft als familiekamer de Burgers’ Zoo kamer, die voorzien is van een 2-persoonsbed en een 2-persoons slaapbank. Bij de receptie worden de kinderen al in de Zoo-stemming gebracht door de giraffe-knuffel die ze krijgen. Een leuke binnenkomer! En dat zijn niet de enige giraffe in onze kamer. Op de lange wand van de kamer bestaat het behang uit een panorama-foto van de Savanne van Burgers’ Zoo met zebra’s en giraffen. Dit behang, de houten vloer, de planten en koloniale meubels brengen ons helemaal in een safari/jungle sfeer. Verder zijn er op de kamer onder andere een LCD-TV, koffie-/theefaciliteiten, gratis WIFI en een badkamer met regendouche. ‘s Middags wandelen we het centrum van Arnhem in. Een gezellig centrum met vele winkelstraatjes, wat pleintjes met terrasjes en de ruim vijf eeuwen oude Eusebiuskerk, waar je met een glazen lift de klokkentoren in kan naar een uitzichtpunt op 73 meter hoogte. Voor het diner hoeven we gelukkig de deur niet uit, want we schuiven aan in de brasserie van het hotel. Voor de kinderen is er een aparte menukaart. Het eten is heerlijk! Dat de kinderen dit keer niet in een aparte ruimte slapen, vinden zij niet erg, want vanuit hun bedjes hebben ze goed zicht op de TV en genieten ze van het feit dat ze lekker lang mogen opblijven. De volgende ochtend staat er in de brasserie en uitgebreid ontbijtbuffet klaar, compleet met prosecco. Onze kids genieten ervan om zelf steeds weer ander lekkers te halen en ook de machine die sinaasappels perst tot vers sap is in trek.

Burgers Zoo kamer in hotel Haarhuis
Burgers Zoo kamer in hotel Haarhuis

Burgers’ Zoo

Met meer dan gevulde buikjes rijden we richting Burgers’ Zoo. Voor de kinderen vooral bekend van het televisieprogramma “Burgers’ Zoo en waarom”. Het is ’s ochtends nog best fris, dus eerst maar even naar de Bush. Kunnen we lekker opwarmen! Het idee dat overal tussen de planten dieren kunnen zitten, maakt het voor onze kleine avonturiers extra spannend. Helemaal als ze zien dat er een vliegende hond boven hun hoofd hangt! De enorme zeekoeien maken ook indruk, evenals de grappig ogende aardvarkens, die op hun rug, met pootjes in de lucht, liggen te slapen. Vervolgens lopen we de Ocean binnen. We bewonderen de prachtigste vissen, vooral de
haaien en roggen, die over ons heen zwemmen. Maar dat is nog lang niet alles. Want het jonge neushoorntje, de jonge cheeta’s en de baby-gorilla’s zijn erg aandoenlijk. Onze dochter roept dan ook om de haverklap “aaahhh, wat schattig!!!” Om eerlijk te zijn betrap ik mezelf ook meerdere keren op deze kreet. En zo komt er weer een eind aan ons heerlijke weekendje. Eigenlijk is één nachtje tekort, want we hadden ook nog naar het Openluchtmuseum willen gaan en wandelen in park Sonsbeek. Maar ach, zo hebben we weer een goed excuus om nog eens terug te gaan.