Review Hotel De Kroon Kaatsheuvel

Slapen in een kamer, die zo nieuw is, dat er nog nooit iemand in heeft geslapen. Deze bijzondere ervaring beleefden we bij Hotel De Kroon in Kaatsheuvel. Midden in het dorp Kaatsheuvel staat al jaren Hotel De Kroon, maar sinds de komst van het nieuwe GuestHouse Hotel in de straat, heeft de eigenaar daarvan ook Hotel De Kroon overgenomen. En met succes!

Familiekamer Hotel de Kroon

De 16 kamers van het hotel zijn in een nieuw jasje gestoken en het hotel heeft aan de achterzijde een nieuwe aanbouw gekregen met nog eens 14 kamers. Een aantal kamers beschikt over vier of vijf bedden. Onze kamer ligt in de nieuwe aanbouw en heeft twee bedden met daaronder twee uitschuifbedden, een moderne badkamer en een patio met picknicktafel. De uitschuifbedden zijn volwaardige bedden. Het is een vrijdagmiddag in april, het is fris, maar het zonnetje schijnt op de patio. We halen koffie en thee, die tijdens je verblijf gratis te verkrijgen zijn bij de receptie, nemen plaats aan de picknicktafel en maken met de kinderen (11 en 13 jaar) alvast een must-do list voor ons Efteling bezoek de volgende dag.

Familiekamer Hotel de Kroon Kaatsheuvel
Familiekamer Hotel de Kroon Kaatsheuvel

Guesthouse Kitchen

Voor het diner kunnen we terecht bij het GuestHouse Hotel, de grote broer van Hotel De Kroon, dat een paar deuren verderop ligt. We hebben al eens genoten van het GuestHouse Hotel, toen het net geopend was, en treffen een aantal bekende gezichten aan. Leuk om te zien dat iedereen in die korte tijd zijn draai heeft gevonden en dat de sfeer nog steeds heerlijk ongedwongen en gastvrij is. Het restaurant werkt met wisselende menu’s en heerlijk verse gerechten. En de koks halen zelfs in de aangrenzende Albert Heijn de vergeten boodschappen. Het tegengaan van voedselverspilling is een belangrijk item, zo wordt bijvoorbeeld het oude brood, dat anders weggegooid zou worden, gebruikt als grondstof voor het eigen speciaalbier, Ketshills special Blond. Onze oudste weet zich wel raad met de menukaart en onze jongste maakt nog dankbaar gebruik van de kinderkaart. Voor jonge kinderen is er in het restaurant ook een speelhoekje.

Na het diner gaan we terug naar Hotel De Kroon, waar het tafelvoetbal en airhockey in trek zijn bij de aanwezige kinderen en de volwassenen genieten van een drankje bij de bar. De nieuwe bedden slapen goed, dus uitgerust schuiven we de volgende ochtend aan in de ontbijtruimte. Die bevindt zich in dezelfde ruimte als de speelkamer, van elkaar gescheiden door een lage houten balustrade. Ouders kunnen zo lekker rustig bijkomen aan het ontbijt, terwijl de kinderen, als de buikjes zijn gevuld, alvast heerlijk kunnen spelen. Maar niet te lang blijven zitten, want je wil natuurlijk op tijd bij de Efteling zijn.

In tien minuten loop je tot de toegangspoort van de Efteling. Ideaal dat de auto op het parkeerterrein van het hotel kan blijven staan. Om het nog makkelijker te maken, zijn er bolderkarren te huur in het hotel, zodat je de kleintjes met proviand en al zo naar de Efteling wandelt. Die van ons zijn te groot voor de bolderkar, maar nooit te groot voor de Efteling. Al staan er steeds meer achtbanen op de must-do list, het Sprookjesbos slaan we ook niet over. Zo vermaken we ons tot sluitingstijd in de Efteling. Mocht je nog een nachtje blijven, dan kun je twee dagen naar de Efteling, maar het is ook de moeite waard om naar het vlakbij gelegen en prachtige Natuur Park De Loonse en Drunense Duinen te gaan. Of naar Tilburg om bijvoorbeeld Natuurmuseum Brabant te bezoeken, een kidsproof museum over planten en dieren.

Kaatsheuvel heeft er in ieder geval weer een mooie overnachtingsplek bij!