Review familieresort PUUR Exloo

We beginnen de zomervakantie goed met een weekendje weg in eigen land. Onze kinderen (12 en 14 jaar) moeten ’s ochtends alleen nog hun rapport ophalen en dan rijden we direct door naar Drenthe. Hier ligt, tegen de Hondsrug aan, het gloednieuwe familieresort PUUR Exloo. De ruime, rietgedekte, vrijstaande villa’s hebben drie, vier of vijf slaapkamers, meerdere badkamers, eigen wellness faciliteiten en hotelservice. Een weekend vol luxe, relaxen en comfort.

Ruime, luxe vakantievilla’s PUUR Exloo

Van tevoren ontvang je de code voor de deur, dus bij aankomst hoeven we niet in te checken, maar kunnen direct naar de vakantievilla. Wij verblijven in de 8-persoons villa en hebben maar liefst 4 slaapkamers en 3 badkamers. Hoewel de kinderen de bedstee-kamer heel knus vinden, gaan ze toch voor de slaapkamer met eigen tv en badkamer. Dan kiezen man en ik wel voor de kamer beneden met badkamer en sauna. De woning is stijlvol ingericht en echt van alle gemakken voorzien, zelfs een wasmachine en droger ontbreken niet. Na 5 minuten weet onze dochter: “Ik wil nu al langer blijven dan alleen het weekend!”. De eerste indruk is dus fantastisch.

Aan de rand van het park is een speeltuin met een air trampoline, beachvolleybalveld, voetbalveld, speeltoestellen, buitenzwembad en een fietscrossbaan, waarop ook kinderen met skates en steps zich over de hobbels wagen. Daarnaast kun je nog gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen hotel, zoals het binnenzwembad, de tennisbanen, bowling en midgetgolf. Zowel voor kleine kinderen als voor wat oudere kinderen is er dus van alles te doen.

Op 5 minuten rijden ligt het dorp Exloo, een typisch Drents esdorp met een schaapskooi en Kabouterland, een binnen- en buitenspeeltuin voor jonge kinderen met kabouters en dieren. Exloo heeft verschillende restaurants, winkels en er is een supermarkt. Hier doen we een paar boodschappen, want met de complete keuken in de vakantievilla, hebben we besloten om zelf te koken en de avond gezellig in het huis door te brengen.

Sabeltandtijgerspoor

De bedden zijn heerlijk, dus goed uitgerust gaan we de volgende ochtend de deur uit. Vanaf het park kun je een route volgen naar het Sabeltandtijgerspoor, een leuke actieve wandeling door het Hunzebos met allerlei speeltoestellen onderweg. Wij hebben de bijbehorende app gedownload, met games en augmented reality. Zo zien we op de app bijvoorbeeld niet alleen onze zoon met de kabelbaan komen aanstormen, maar rent er ook een sabeltandtijger op ons af.

Sabeltandtijgerspoor

Na een ochtend in de natuur vermaken we ons de rest van de dag op het park met een potje midgetgolf, zwemmen en genieten van de rust bij de villa.  

De Hondsrug UNESCO Global Geopark

Voor de volgende dag hebben we fietsen gehuurd bij het naastgelegen hotel en een mooie route uitgestippeld. Deze route voert ons door de bossen, langs hunebedden en over de heuvels van de Hondsrug. Een bijzonder natuurgebied dat gevormd is in de ijstijd en is uitgeroepen tot UNESCO Geopark.

Hunebedden
Hunebedcentrum in Borger

Bij Borger ligt het grootste hunebed van Nederland en hier is ook het hunebedcentrum, waar je kunt zien hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden in dit gebied leefden. Na een dagje fietsen zou je denken dat we genoeg beweging hebben gehad, maar de kinderen niet, die gaan bij thuiskomst meteen zwemmen. Wij ouders zijn wel toe aan wat ontspanning en maken gebruik van de wellness faciliteiten in het huis, zoals de sunshower met infrarood lampen en de sauna. Dat hadden onze stramme spieren even nodig.

Zo is het weekend alweer voorbij. We hebben genoten van de mooie natuur, de luxe en de rust. Onze dochter had gelijk, we hadden zeker langer willen blijven!