• 100% genieten

  • Voor het hele gezin

  • Alle leeftijden

Weekendje Alkmaar

Ontdek het charmante Alkmaar tijdens een onvergetelijk weekendje weg! Deze historische stad in Noord-Holland is wereldberoemd om haar kaasmarkt en biedt daarnaast een scala aan bezienswaardigheden en activiteiten.

Weekendje Alkmaar met kinderen

Je kunt de kinderen gerust meenemen tijdens een weekendje Alkmaar. Er valt genoeg te zien en te doen! 

Breng een bezoek aan de prachtige Sint-Laurenskerk, maak een wandeling langs de pittoreske grachten en ontdek de lokale kunst en cultuur in het Stedelijk Museum Alkmaar.

Met talloze gezellige cafés, restaurants en winkels, is Alkmaar ook een perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg.

Verken de omgeving met de fiets of wandel door de mooie duinen en stranden in de buurt. Plan nu jouw weekendje Alkmaar met kinderen en geniet van de perfecte combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur in deze prachtige stad.

Overnachten in Alkmaar

Natuurlijk kun je in Alkmaar heerlijk overnachten. Geen zorgen – je hoeft niet zelf eindeloos over verschillende hotelsites te zoeken. Wij hebben hier de 9 leukste hotels in Alkmaar al voor je uitgezocht.

Booking.com

Lunch, dinner & drinks in Alkmaar

Een city trip met kids is leuker als je wat relax tijd inbouwt. Waarom niet een lekker lange stop-over tijdens de lunch. Of ga ergens op een terras zitten.

Deze dagen kan het – zeker in de weekenden – vol zitten. Onze tip is reserveren. Zelf voor de lunch is dit handig om te doen. 

Op de bonnefooi rondlopen is natuurlijk leuker maar voorkom teleurstellingen. Zeker plekken die extra leuk zijn voor kinderen zit snel vol.

Weekendje Alkmaar

Tips voor trips met kids

Te gek. Je bent eindelijk op pad met de kinderen. Jullie gaan er een leuke trip van maken. Hou in je planning rekening met de interesses van kinderen.

Pak er een paar leuke dingen uit. Wat wil je echt zien & bezoeken? Laat vooral tijd over voor spontane beslissingen. Een beetje ontdekkingstijd komt het weekend zeker ten goede.

Check zeker ook even het weer. Dat kan nogal bepalend zijn. Pak je die buiten activiteit op zaterdag of toch zondag? 

Naast het weer kan het op populaire plekken vol zijn. Het komt niet zelden voor dat dat restaurantje toch net vol zit. Onze tip: reserveer. Dat voorkomt teleurstellingen.

Onze ervaring in Alkmaar

Lees hieronder onze ervaringen tijdens onze weekendjes in en rondom Alkmaar.

Kids en weekendje Alkmaar

In Alkmaar wordt veel georganiseerd. Check de UIT agenda’s van te voren. Wellicht vinden er net leuke activiteiten of events plaats. Mis dat niet!

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Stel dat het weer tegen zit. Wellicht is zwemmen dan een top idee. Of neem je museumjaarkaart mee. Daar zijn er genoeg van in Alkmaar. 

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Alkmaar binnenstad

Rondom Alkmaar

Tijdens een weekendje Alkmaar heb je genoeg tijd om de directe regio te ontdekken. Wat kun je rondom Alkmaar doen.

Hier een paar ideeën om met kinderen te gaan doen. Van actief uitje, dat leuke museum of die bijzondere plek.

En met 2 bioscopen en een vol kinderprogramma kun je elke kind vast wel blij maken.

Hier zijn onze top suggesties:

Zwemmen in de openlucht
Dierentuin
Speeltuin
Museum
Natuurgebied

Overnachten nabij Alkmaar

Wil je liever buiten de stad slapen? Goede keuze. Deze plekken zijn vaak goed bereikbaar met de auto.

Booking.com

Veel plezier in Alkmaar

Wacht niet te lang met boeken. Het jaar vliegt voorbij. Zeker in populaire weekenden of in vakanties gaan de prijzen omhoog. Dus ook daarom boek alvast je hotel (ver) vooruit. Je hebt dan je overnachting al geregeld.

Een weekendje weg met kids is onbetaalbaar. Ga er op uit. Ontdek deze heerlijke stad en geniet! Veel plezier alvast!

Andere leuke steden om te bezoeken

Vond je deze pagina interessant?
JaNee