Review Boomhut XXL Torentjeshoek

Er zijn vele plekken om te overnachten tijdens een weekendje weg, maar zo’n bijzondere plek als deze, zijn er maar weinig. We slapen in een boomhut! Het is eind augustus, prachtig zomerweer en voor het grootste deel van Nederland zijn de scholen weer begonnen. Voor onze kinderen (11 en 13 jaar) nog niet, dus kunnen we nog een paar dagen genieten van de vakantie en dat doen we in Drenthe. Aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld ligt camping Torentjeshoek bij het charmante brinkdorp Dwingeloo. Op deze camping zijn niet alleen kampeerplaatsen, maar ook een aantal accommodaties, zoals safaritenten, chalets én boomhutten. De meest bijzondere en grootste is de Treehouse-Boomhut XXL, waar je met 4 tot 7 personen in terecht kunt.

Treehouse-Boomhut XXL Camping Torentjeshoek

De receptioniste gaat ons op haar houten fiets voor naar de boomhut. Aan de rand van de camping staat hij dan, de enorme villa op palen. Op de eerste verdieping zijn de masterbedroom (met terras), een slaapkamer voor drie personen (waarvan één slaapplek op hoogte), een luxe badkamer met douche en een apart toilet. Op de tweede verdieping is een grote ruimte, met open keuken en zitgedeelte (met een tweepersoons-slaapbank). Het uitzicht door de glazen pui en vanaf het grote terras is fantastisch. Als dan binnen 5 minuten de eerste eekhoorn zich meldt op het terras om wat nootjes te eten, kan het voor de kinderen niet meer stuk. Hier ben je echt midden in de natuur. We drinken even wat op het terras, genietend van het uitzicht, de eekhoorns, de vogels en de boslucht.

Bekijk ook een korte video en meer foto’s op Insta.

XXL boomhut uitzicht
XXL boomhut uitzicht

Daarna maken we een rondje over de camping. Er is een speeltuin met springkussen, jeu de boules-baan, een kleine kinderboerderij en een Snackhuussie, voor friet en pizza. Ook rijden we het dorp Dwingeloo in, dat op ongeveer twee kilometer van de camping ligt. Het is een mooi dorpje met oude boerderijen en met wat horeca en winkeltjes rondom de brink. Hier huren we gelijk fietsten voor de volgende dag, die dan gratis bij de camping zullen worden afgeleverd en opgehaald.

’s Avonds chillen de kinderen lekker in de twee-persoonshangmat onder de boomhut, terwijl de zon mooi rood achter de bomen verdwijnt. Golden hour noemt onze dochter dat, qua licht het perfecte moment voor mooie foto’s. Wanneer het helemaal donker is, verschijnt een prachtige sterrenhemel.

Bij het ochtendgloren, horen we al het getrippel van de eekhoorntjes over het terras, die langskomen voor wat water en nootjes. Dat is nog eens leuk wakker worden! Luisterend naar alle bosgeluiden ontbijten we lekker buiten op het terras en stippelen we een fietsroute uit.

Nationaal Park Dwingelderveld

Onze route gaat door Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heide gebied van West-Europa. We fietsen door bos en hei, langs plassen en weilanden en zien een schaapskudde, runderen en watervogels. Een gebied vol afwisseling!

Nationaal Park Dwingelderveld
Fietsen Nationaal Park Dwingelderveld

Na meer dan dertig kilometer te hebben gefietst op deze zomerse dag, kunnen we wel een opfrisser gebruiken. Gasten van de camping mogen gratis gebruik maken van het naastgelegen openluchtzwembad met glijbaan en hoge duikplank. Dus snel zwemkleding aan en duiken maar. Hier vermaken we ons de rest van de dag wel.

Als we dan vlak voor zonsondergang vanaf het terras een hertje zien lopen, is onze minivakantie in de boomhut helemaal compleet. We kunnen rustig gaan slapen en terugkijken op een bijzondere ervaring midden in de Drentse natuur.