Review GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

In zo’n nieuw hotel zijn we nog niet eerder geweest. Het spiksplinter nieuwe hotel op loopafstand van de Efteling is gelegen in Kaatsheuvel aan de Gasthuisstraat. Een hotel in deze straat heet dan ook het GuestHouse Hotel. Het is net een week open als wij er een nachtje komen slapen.

GuestHouse Hotel een uniek concept

Het GuestHouse Hotel is onderdeel van een uniek concept. De eigenaar van de plaatselijke Albert Heijn en de huidige eigenaar van het hotel hebben hun krachten weten te bundelen. Zo ontstond het GuestHouse Hotel met binnentuin bovenop de supermarkt en het restaurant GuestHouse Kitchen. Een belangrijk onderdeel van dit bijzondere plan is, dat de ondernemers, door deels gebruik te maken van de producten van de Albert Heijn, hun bijdrage leveren aan het terugdringen van de voedselverspilling. De eerste indruk van het industriële, sfeervolle hotel is veelbelovend, maar we moeten onze nieuwsgierigheid naar de kamer nog even bedwingen, want we gaan eerst een dagje naar de Efteling. De auto kunnen we alvast gratis bij het hotel parkeren en ook je spullen kun je alvast achterlaten.

De Efteling ontdekken

Bij het plaatselijke bakkertje halen we wat lekkers voor onderweg en wandelen dan in 10 minuten van het hotel naar de Efteling. De Efteling behoeft weinig uitleg. De nostalgie van het Sprookjesbos, de spannende Parkshow Raveleijn, de magische nieuwe attractie Symbolica en de vele andere attracties bezorgen ons een heerlijke dag. Als het park gaat sluiten, wandelen we weer terug naar het hotel. De bewoners van de Gasthuisstraat leven duidelijk mee met de komst van het nieuwe hotel en de reuring in de straat. De kinderen worden op straat aangesproken door oudere dametjes of het leuk was in de Efteling en of ze lekker geslapen hebben in het nieuwe hotel. We zijn nog niet eens op onze kamer geweest, dus laten we dat eerst doen.

GuestHouse Kitchen

Zoals gezegd, bevindt zich op de begane grond het restaurant GuestHouse Kitchen en gaan we de trap op (of met de lift) naar de receptie. Hier is ook een bar en een living met speelhoek en kast vol spelletjes. Van hieruit kun je naar de binnentuin, waar je niet alleen kan zitten, maar waar kinderen van verschillende leeftijden zich zullen vermaken op de speeltoestellen, met de bouwblokken of zoals onze kinderen (10 en 12 jaar) met tafeltennissen en airhockey.

Buitenterras GuestHouse Hotel
Buitenterras GuestHouse Hotel

Rondom de binnentuin liggen de 69 ruime kamers. Voor gezinnen zijn er verschillende typen familiekamers met 4 tot 8 slaapplekken. En wat voor slaapplekken! Hier kun je overnachten in een tweepersoons stapelbed, waar onder het onderste tweepersoonsbed ook nog eens aan weerszijden een bed kan worden uitgeschoven. Zo heb je een zespersoonsbed. Wij overnachten in een Greenhouse room. Dat heeft een tweepersoonsbed en een stapelbed met uitschuifbed. De inrichting is in stijl met de rest van het hotel: strak, industrieel en heel sfeervol.

We eten ’s avonds in het restaurant beneden. Ze hebben een speciale kinderkaart en een dagelijks wisselend menu, wat natuurlijk past bij het ‘no-waste’ concept. Er is een open keuken, waar je ook vanuit de supermarkt een kijkje in kan nemen. Lekker laagdrempelig en heerlijk eten. Na nog een potje tafeltennis op het dakterras is het tijd om deze dag af te sluiten en de bedden uit te proberen. De bedden zijn goedgekeurd en na zo’n goede nachtrust hebben we wel zin in een ontbijtje. Dit kun je nuttigen in het restaurant of in de living, wat voor gezinnen met kleintjes prettig is vanwege de aanwezige speelhoek.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Dan rijden we in een paar minuten naar Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Niet voor niets wordt dit gebied ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Want naast bos en hei is hier heel veel zand. Het totale gebied is maar liefst 7.000 voetbalvelden groot. Aangezien man lief in deze omgeving is opgegroeid, is het ook een wandeling “down memory lane”. De kinderen klimmen, net als papa op een foto van vroeger, in de bomen en stormen in volle vaart de stuifzandduinen af. Heerlijk dat fijne zand tussen je tenen, de wind in je haren en genieten van de prachtige vergezichten.

Maar ook aan dit weekendje komt weer een eind. GuestHouse Hotel is een hele fijne plek gebleken, waar je je snel thuisvoelt.