Hotel De Zeeuwse Kust – Review

Net buiten de Zeeuwse badplaats Renesse ligt Strandpark De Zeeuwse Kust. In 2015 opende op dit park Familiehotel de Zeeuwse Kust haar deuren. Dit hotel is een perfect voorbeeld van onbezorgd genieten voor kinderen én ouders. Daar houden we van!

Op Strandpark de Zeeuwse Kust zijn diverse verblijfsmogelijkheden, waarbij kindvriendelijkheid hoog in het vandaal staat. Het bestaat uit een 5-sterren camping, met kampeer- en camperplaatsen, chalets, glamping accommodaties en een familiehotel. Hotel de Zeeuwse kust heeft 40 luxe, zeer stijlvol ingerichte hotelsuites, vrijwel allemaal voor gezinnen met kinderen. Sommige suites speciaal voor gezinnen met een baby, anderen voor grotere gezinnen met 4 kinderen. In ieder geval hebben alle familiesuites een aparte kinderslaapkamer met een of twee stapelbedden of met een ledikant. Er is een keukentje met kookplaat, combi-magnetron en koelkast. De badkamer heeft een ruime inloop regendouche. Suites op de eerste verdieping hebben een balkon en op de begane grond een terras waar je lekker buiten kunt zitten. Bij een overnachting in het hotel is een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.

Familiekamer Hotel de Zeeuwse Kust

Nadat we de kamer goed bewonderd hebben, schuiven we aan bij La Costa Pizza & Pasta, een van de restaurants in het centrumgebouw van het Strandpark. Trendy ingericht met stoere houten tafels en leren stoelen, is het een heerlijke plek om ons weekendje te beginnen. De kinderen kunnen zich tussen de spijzen door vermaken in de aangrenzende ruimte met onder andere tafelvoetbal. Voor wat jongere kinderen is er binnen ook een speelplaats en kinderbioscoop. Genietend van het eten en uitkijkend over de duinen, maken we plannen voor het weekend. Na het eten wandelen we naar het naastgelegen, brede strand. Wat is het toch altijd heerlijk om even uit te waaien aan zee.

Deltapark Neeltje Jans

Zeeland zou Zeeland niet zijn zonder de Deltawerken. We gaan de volgende dag naar het vlakbij gelegen Deltapark Neeltje Jans, aan de voet van de grootste stormvloedkering ter wereld, de Oosterscheldekering. Er is hier van alles te zien en te beleven: een aquarium met haaien, een walvisexpositie, een orkaanmachine, een zeehonden- en zeeleeuwenshow. Verder zijn er informatieve films over de Deltawerken en een indrukwekkende, educatieve beleving van de watersnoodramp van 1953. Voor jonge kinderen is die misschien té aangrijpend. Uiteraard nemen we ook een kijkje in de wereldberoemde Oosterscheldekering zelf. Bij mooi weer kunnen kinderen zich bij Neeltje Jans ook vermaken in het Aquapark met een waterspeelplaats en waterparadijs met glijbanen. Daar is het vandaag te koud voor, dus de waterpret beleven wij die middag in het binnenzwembad van De Zeeuwse Kust. Daar is ook een Neeltje, een groot speelschip met waterglijbanen en fonteinen, waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Kitebuggyen bij Natural High

We starten de volgende dag met een stevig ontbijt, want er staat vandaag iets actiefs en stoers op het programma, kitebuggyen! Bij Beachclub Natural High, op één van de meest uitgestrekte stranden van Nederland, achter de Brouwersdam, volgen we een clinic. Eerst leren we de kite onder controle te krijgen. Dat lukt onze kinderen, 9 en 11 jaar, beter dan wij. Dan is het tijd voor het echte werk, al vliegerend in de buggy stappen en zo over het strand racen. Gelukkig staat er niet al te veel wind en racen de kids niet door naar huis, want zeehonden spotten staat ook nog op ons lijstje.

Kitebuggyen bij Natural High
Kitebuggyen bij Natural High

Zeehonden spotten

Voor de kust bij het centrum van Renesse ligt een zandbank, waar bij eb en met name bij zonnig weer zeehonden liggen. Een korte check op internet van de waterstand vertelt ons dat het begin van de avond laag water is. Dus eerst spelen de kinderen nog wat op het Strandpark en dan zijn we van plan bij een strandtent wat te eten, in de hoop ook zeehonden te zien. En ja hoor, als we het strand op lopen zien we in de verte meer dan honderd zeehonden op de zandbank. Wat een mooi gezicht. Maar het wordt nog mooier als we na het eten wat kopjes in het water zien, vlakbij de kust. Zo zien we de zeehonden zelfs nog van dichtbij.

Een bijzondere afsluiting van een fantastisch en relaxt weekendje bij het prachtige Strandpark de Zeeuwse kust!