Review Oasis Punt-West Hotel & Beachresort

Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland ligt het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. Direct aan het meer in een rustige baai ligt het Oasis Punt-West Hotel & Beachresort. De weersvoorspellingen zijn goed, dus wij hebben erg veel zin in een weekendje zon, zee en strand!

Oasis Punt-West Hotel & Beachresort

Net voordat we de Brouwersdam bereiken, die het Grevelingenmeer scheidt van de Noordzee, zijn we op onze plaats van bestemming: Oasis Punt-West Hotel & Beachresort. De strandvilla’s en hotelstudio’s van het park passen perfect in het duinlandschap. Ze zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en hebben plantaardige daken, die ook de duurzame en ecologische opzet van het park laten zien. De strandvilla’s liggen rondom het strand van het Grevelingenmeer en zijn er in verschillende formaten, van 4 tot 8 persoons villa’s. Ze zijn luxe ingericht en van alle gemakken voorzien (zoals een keuken met o.a. een vaatwasser). Daarnaast zijn er hotelstudio’s, waarvan een aantal een tussendeur hebben, zodat twee studio’s te combineren zijn tot een familie hotelstudio. Dat wordt ons onderdak voor het komende weekend. Om bij de hotelstudio’s te komen, gaan we een brug over, want ze liggen op een eiland in de baai.

Entree naar de Hotelstudio’s en Brasserie 7

Onze kinderen (12 en 14 jaar) pikken gelijk de beste studio, die met terras aan het strand. Onze tieners vinden het heerlijk dat ze hun eigen domein hebben, met boven een eigen slaapkamer en badkamer en beneden een eigen woonkamer met kitchenette (magnetron en koelkast), die verbonden is met onze woonkamer door een tussendeur. Zo zijn we toch samen. Als de kinderen alle chips en cola in hun eigen kitchenette hebben opgeslagen, gaan we naar Brasserie Zeven voor het diner. Het restaurant ligt bij de hotelstudio’s op het eiland en aan het strand met een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer. Omdat er een doorlaat in de Brouwersdam zit is het water van het meer zout en komt er af een toe een zeehond op de pier bij het restaurant zonnebaden.

Bunkerroute

Ontbijten (inbegrepen bij een verblijf in de hotelstudio’s) doen we buiten aan het strand op het terras van het restaurant. Uitkijkend over het meer is het genieten in het ochtendzonnetje. Vervolgens wandelen we vanuit het park de duinen in en komen bij een bijzonder bunkercomplex uit de 2de Wereld Oorlog. Ze zijn door de Duitsers aangelegd als onderdeel van de verdedigingslinie langs de Europese kust. Kort na de oorlog verdween het grootste deel van het bunkercomplex onder het duinzand. Maar een aantal jaar geleden zijn vrijwilligers maanden bezig geweest om de bunkers uit te graven en is er een route van ongeveer een kilometer uitgezet langs de 15 bunkers, die voorzien zijn van informatieborden. De wandeling is een mooie combi van natuur, historie en het nodige klim- en klauterwerk.

Bunkerroute door de duinen

Zon, zee en strand

De middag brengen we door op het park. Er is zon, ‘zee’ en strand, de perfecte ingrediënten voor een sportieve en relaxte middag. Op het meer kun je allerlei watersporten doen, zoals zeilen, surfen en suppen en er is een trampoline op het water. We hebben ons eigen rubberbootje mee, waar de kinderen zich uitstekend mee vermaken, en bij het resort huren we met z’n allen SUP boards. Ik begin voorzichtig op mijn knieën met peddelen, want een plons in het koude water is niet aan mij besteed. Maar na een paar minuten heb ik de slag te pakken en voel me rechtopstaand een ware Hawaiiaanse. Na het suppen strijken man en ik neer op ons terras met een hapje en een drankje, terwijl de kinderen druk bezig zijn om foto’s maken. De video die ze daarvan hebben gemaakt zie je op ons Instagram-account. ’s Avonds gaan we nog naar het strand van de Noordzee.

Zon, zee, strand en Suppen

Vanaf het park kun je in 20 minuten naar het strand aan de voet van de Brouwersdam wandelen. Met de auto ben je in een paar minuten midden op de Brouwersdam, waar ook een beachclub is en een enorm breed strand. Hier kun je verschillende watersporten en activiteiten doen. Zo zijn wij hier al eens geweest om te kitebuggyen, wat zowel de kinderen als wij super vonden om te doen. Het is heerlijk om uit te waaien aan zee. We hebben echt het gevoel dat we op vakantie zijn. Als we de zon in de zee hebben zien zakken, gaan we weer terug naar onze studio. Al voordat we de laatste ochtend van ons verblijf gaan ontbijten, is onze zoon met z’n rubberbootje het water op. Nu kan het nog even, voordat we het bootje leeg moeten laten lopen en onze spullen moeten pakken. Wat hebben we genoten van dit heerlijke weekend aan het water!