Review luxe Veluwelounge De Boshoek

Centraal gelegen, aan de rand van de Veluwe in Voorthuizen, vind je Recreatiepark De Boshoek, onze bestemming voor een weekendje met onze kids (9 en 11 jaar). Het weekend is begonnen, dus op naar Voorthuizen!

Recreatiepark De Boshoek

Recreatiepark De Boshoek heeft luxe kampeerplaatsen, safaritenten, bungalows en recent zijn er nieuwe accommodaties bijgekomen, zoals onze Veluwelounge. Het is een ruim chalet voor maximaal 6 personen met alles erop en eraan. Het meest fantastische van deze chalet is de houtgestookte sauna en de hottub in de tuin.

Als we einde dag bij De Boshoek aankomen, gaan we eerst eens een ouderwets potje bowlen. De goot kan afgeschermd worden, zodat je altijd wel iets omgooit. Met kinderen wel zo leuk, want zo is iedereen aan elkaar gewaagd. Na het bowlen eten we bij het sfeervolle Restaurant Proef, een van de restaurants op het park. Voor kinderen is er een speciale menukaart. We laten het ons goed smaken.

Buggy rijden

We houden wel van een beetje avontuur en zaterdag beloofd een avontuurlijke dag te worden, want we gaan buggy rijden. Dat is te regelen via De Boshoek en op vijf minuten rijden van het park gelegen. De bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs B, dus jammer kids, nu zijn papa en mama aan de beurt! Maar niet getreurd, in iedere buggy is plek voor twee, dus de kinderen zijn onze kaartlezende bijrijders. Zo gaan we op pad, zonnebrillen op en rijden maar! Er zijn verschillende routes, die je de omgeving laten zien over verharde en onverharde wegen. Echt een stoer uitje en een originele manier om de omgeving te verkennen.

Buggy huren Voorthuizen
Buggy huren Voorthuizen

De rest van de dag vermaken we ons op het park, want ook daar is nog van alles te beleven. Er is een kinderboerderij met ponyclub en er zijn diverse speeltuintjes en sportactiviteiten. De interactieve voetbalmuur is bij onze kinderen favoriet. Dat is een muur met licht- en geluidseffecten waar je verschillende spellen tegen kan spelen.

Zondag begint de dag goed met een ontbijt op bed, want het is Moederdag. Medewerkers van het park komen langs om alle aanwezige moeders een roos te geven. Wat attent! De kinderen vinden een duik in het zwembad een nog beter begin van de dag. Het buitenzwembad is nog niet open, dus onze waterratten plonzen het binnenzwembad in.

Sauna en hottub

Moederdag is een goed moment voor een Welnessdag. We hebben niet voor niets een sauna met hottub in de tuin. Dus man stookt het vuurtje eens lekker op en ondertussen lunchen we op onze veranda. De kinderen kunnen niet wachten tot het water warm is, dus die gaan eerst in de hottub, zeg maar gerust de coldtub, en dan opwarmen in de sauna. Geduld is een schone zaak en uiteindelijk zitten we met z’n allen te genieten in de hottub. Dat het buiten best fris is, maakt het extra speciaal om in het zalige, warme water te zitten. Zelfs een paar spetters regen, kunnen ons er niet uit krijgen. Zo kom ik de Moederdag wel door.

Heerlijk ontspannen keren we huiswaarts. Wat was een fijn weekend!