Vaarvakantie met kinderen

Varen en overnachten op een boot, dat is weer eens wat anders. Waar kun je dat beter doen dan in Friesland, met haar enorme wateroppervlak.

Geen vaarbewijs, geen probleem! Bij Yachtcharter Grou zijn boten te huur, zoals de Boekanier, waar je geen vaarvergunning voor nodig hebt. Het heeft een lage doorvaarhoogte, zodat je zelfs de Elfstedentocht kunt varen. Je krijgt vooraf een technische vaarinstructie en je kunt voor je eigen vertrouwen een schipperstraining van 2 uur volgen op het water. Zwemvesten zijn er in alle maten, ook voor kleine kinderen. 

Vaarvakantie met kinderen
Vaarvakantie in Friesland

Bijzonder overnachten op het water

De Boekanier is uitermate geschikt voor het hele gezin. Heerlijk varen door het prachtige Friese landschap, over de meren en door de historische stadjes. Er is zowel op het water als aan wal genoeg te beleven voor kinderen en je kunt op deze boot je eigen fietsen meenemen (max. 4). 

Bij mooi weer spring je zo van de boot af om te zwemmen. Is het weer wat minder, de schipper zit binnen en is tijdens de vaart gezellig samen met de andere opvarenden, die van achter de grote ramen mee kunnen genieten van de omgeving. 

Aan boord is een kombuis (koelkast, gasfornuis), douche, toilet, een zithoek die voor de nacht eenvoudig in een tweepersoonsbed kan worden veranderd en een achterkajuit met een twee- en een éénpersoonsbed. Verder is er verwarming en een groot zonnedek.

Nieuwsgierig geworden?