Review ’t Keitje in Zeeland

Kamperland is het grootste dorp op het Zeeuwse Noord-Beveland. Aan de haven van het dorp ligt ’t Keitje, dat beschikt over drie vakantiestudio’s. Als inwoners van Keistad Amersfoort, zijn wij extra benieuwd naar dit Keitje, dat sinds 2019 gerund wordt door onze oud-buren. Het is maart 2021, we zitten middenin een lockdown en wij en onze kinderen (13 en 15 jaar) zijn wel toe aan even een andere omgeving. Op naar Zeeland! 

‘t Keitje in Kamperland

Kamperland ligt aan het Veerse Meer, de ideale plek om in het zomerseizoen met het hele gezin te suppen, kanoën, surfen of varen. Aan de haven van Kamperland ligt ’t Keitje, dat drie naast elkaar gelegen vakantiestudio’s heeft in het souterrain van het mooie pand. Daarboven wonen de eigenaren. De studio’s zien er keurig uit, met een tweepersoonsbed, een kitchenette en moderne badkamer. Een van de studio’s heeft naast een douche ook een ligbad. Iedere studio heeft een eigen zitje voor de deur en er is een gezellige, sfeervolle gemeenschappelijke tuin met diverse zitjes, een buitengashaard en een overdekte buitenkeuken. Onze tieners zien het wel zitten om lekker hun eigen studio te hebben. Binnen no-time zijn ze geïnstalleerd, hebben voor zichzelf thee gezet en Netflix op de TV ontdekt. Tijd om te kijken zal er niet echt zijn, want we hebben genoeg plannen voor dit weekend.

’t Keitje appartementen in Zeeland

Zeeuwse hoofdstad Middelburg

De omgeving leent zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Omdat het weer nogal onstuimig is, gaan wij de volgende dag met de auto op pad. Allereerst naar de hoofdstad van Zeeland, het prachtige Middelburg, zo’n 20 km verderop. Aan de pakhuizen en de statige herenhuizen langs de gracht is de rijkdom van vroeger duidelijk af te lezen. In de tijd van de VOC was Middelburg na Amsterdam de belangrijkste stad van ons land. We struinen door de smalle steegjes met mooie doorkijkjes en ontdekken verrassend mooie gebouwen en pleinen. Zoals het middeleeuwse stadhuis aan de Markt, die door de inwoners Malle Betje wordt genoemd, omdat de klok van de stadhuistoren altijd achterloopt.

Stadhuis Middelburg aan de Markt

Vestingstadje Veere

Niet ver van Middelburg ligt Veere, een knus vestingstadje aan het Veerse Meer, precies tegenover Kamperland. In het zomerseizoen kun je vanuit Kamperland, met de fiets of te voet, de pont nemen en vaar je in een kwartier naar Veere. We wandelen langs het Veerse Meer, de haven en over de Markt. Hier kopen we bij een van de leuke winkeltjes een bakmix voor Zeeuwse bolussen. Onze zoon is gek op deze Zeeuwse lekkernij en onze dochter op bakken. Twee vliegen in een klap dus en zo kunnen we thuis ook nog genieten.

Vestingstadje Veere

Terug bij ’t Keitje genieten we in de beschutte tuin in het zonnetje en wanen we ons bij een gezellige strandtent. Lekker even wat eten, drinken en een spelletje doen.

Schoonste strand van Nederland

Je bent niet in Zeeland geweest, als je niet aan zee bent geweest. Dus aan het einde van de dag rijden we in een paar minuten naar het strand van Noord-Beveland, dat meerdere keren is uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland. Er staat een stevige wind, het is 7 graden, maar onze dochter vindt uitwaaien aan zee niet genoeg. Ze heeft bedacht dat ze ook de zee in wil, al is het water maar een paar graden. Zwemkleding heeft ze al aan en zonder enige aarzeling loopt ze het water in en duikt zelfs even kopje onder. Zij liever dan ik! 

Na zo’n hele dag in de buitenlucht slapen we als roosjes in de heerlijke bedden van ons appartement. 

Oosterscheldekering

Vlakbij ’t Keitje ligt de Oosterscheldekering, de stormvloedkering die onderdeel is van de wereldberoemde Deltawerken. Hier ligt ook Deltapark Neeltje Jans, dat we al eens hebben bezocht (nu tijdelijk gesloten vanwege de lockdown). Je komt er van alles over de Deltawerken te weten, er is een indrukwekkende, educatieve beleving van de watersnoodramp van 1953, een aquarium met haaien, een zeehonden- en zeeleeuwenshow én je kunt een kijkje in de Oosterscheldekering zelf. Nu doen we het met het bewonderen van de buitenkant van de kering. Je voelt hier de oerkracht van de natuur, met de harde wind, de zwiepende wieken van de windmolens boven ons hoofd en de krachtige stroming van het water. 

Oosterscheldekering

Flink uitgewaaid stappen we weer in de auto terug richting de Amersfoortse Kei. Het weekend bij ’t Keitje in Kamperland was heerlijk. Een leuke accommodatie om met wat oudere kinderen naartoe te gaan en waar in de directe omgeving van alles voor ze te doen is. 

Als je met een groter gezin bent en alle drie de studio’s huurt, kun je de eigenaren van ’t Keitje van te voren benaderen om gebruik te kunnen maken van de ruime woonkeuken van het huis.