Weekendje Antwerpen met kinderen

Laat de auto maar staan. Zodra je in de trein naar Antwerpen stapt kom je meteen in de relaxstand en kan je weekendje weg beginnen. De kids vinden het sowieso al een avontuur om met de trein te reizen. Je hebt meteen alle tijd en aandacht voor elkaar. Als je de trein uitstapt kom je in een van de mooiste en indrukwekkendste treinstations waar je je ogen uitkijkt. Het treinstation van Antwerpen is eind 19de eeuw ontworpen door de Belgische architect Delacenserie. De enorme hal is indrukwekkend en het station is al enkele keren uitgeroepen tot met mooiste treinstation ter wereld.

MAS Antwerpen

Zodra je het treinstation uitloopt wandel je zo de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen in. Naast de vele bekenden en onbekende modewinkels waar Antwerpen bekend om staat is Antwerpen een heerlijke stad waar je prima rond kunt wandelen om zo de vele pleinen, nieuwe hippe plekken te ontdekken. Wil je een prachtig uitzicht hebben over de stad? Breng dan een bezoek aan het MAS. Het MAS is het grootste museum van Antwerpen waar je zo in- en uit mag lopen.

Tip: pak de roltrappen naar de 8ste etage en geniet van het panorama op het dak.

Ook in de avond geeft dit een prachtig uitzicht over de stad. Het museum beschikt over zeven museumzalen met meer dan 500.000 eigen collectiestukken. Laat je hier verrassen over het heden, verleden en de toekomst van Antwerpen. Na het bezoek aan het MAS kan je in een van de vele cafeetjes of restaurants aan de boulevard genieten van alles wat deze bourgondische stad te bieden heeft.

Hotels met familiekamers in Antwerpen

Overnachten kan je in een van de kindvriendelijke hotels of stadsappartementen. De familiekamer in het Antwerp Inn hotel heeft een comfortabel kingsize bed en een stapelbed voor de kids. De hotelkamer heeft een extra grote badkamer, een lcd-flatscreen-tv en gratis WiFi internet. Vanwege de extra ruimte zijn de kamers zeer geschikt voor gezinnen. Zoek je meer luxe? Een 4-sterren hotel met een binnenzwembad? Ok. Bekijk dan de beschikbaarheid van de familiekamer bij het Hyllit Hotel in hartje centrum van Antwerpen.