Weekendje Zwolle met kinderen

Zwolle is een historische én hippe stad aan de rivier de IJssel. In het middeleeuwse centrum van deze populaire Hanzestad kun je heerlijk rondwandelen. Er zijn veel bijzondere winkeltjes, zoals het Zwolse Balletjeshuis, een eeuwenoude snoepwinkel met ouderwets snoepgoed en een verrassende boekenwinkel gevestigd in een kerk. Je kunt Zwolle ook ontdekken vanaf het water, door een rondvaart door de grachten te maken. Een prachtige stad voor een heerlijk weekendje weg!

Activiteiten in Zwolle voor kinderen

Met kinderen is het leuk om de oude stadstoren De Peperbus te beklimmen. De toren is zo’n 75 meter hoog en als je eenmaal boven bent wordt je beloond met een geweldig uitzicht over deze Hanzestad. Of wat dacht je van een bezoek aan het Bonami SpelComputer Museum of Dinoland. Voor jonge onderzoekers is er de Ontdekhoek, een grote werkplaats waar je allemaal opmerkelijke proefjes kan doen.

Kindvriendelijke hotels in Zwolle

Slapen kun je in een historische monument B&B Pelsertoren, onderdeel van de stadsmuur van Zwolle en gelegen tegenover het Pannenkoekschip, een leuke plek om met kinderen ’s avonds een hapje te eten. B&B en hotel De Pelsertoren heeft drie bijzonder ingerichte suites waarvan een ruime suite met badkamer geschikt voor een gezin met twee kinderen. Een prachtige locatie in een rijksmonument waar je je waant in vroegere tijden met een extreem hippe en luxe inrichting.

Bilderberg Grand Hotel Wientjes, in de voormalige burgemeesterswoning, heeft ook comfortabele familiekamers en ligt zeer centraal op loopafstand van het station en het historische centrum van Zwolle.

Kortom, alles bij elkaar genoeg redenen voor een weekendje weg met kids in deze prachtige Hanzestad!