Weekendje weg met een Volkswagen T2 Camper

In de zomervakantie zijn we al een dagje op pad geweest met de Volkswagen T1. Maar nu is het tijd voor het echte werk, we gaan een weekendje kamperen met de Volkswagen T2 camper. Nadat we een instructiefilmje hebben gekeken over de werking van het busje kunnen we op pad. Tenminste, als we nog weten hoe we hem in zijn achteruit krijgen. De kinderen lachen ons uit vanaf de achterbank om het beginners gestuntel, maar dan zijn we weg.

Weekendje weg met een Volkswagen T2 camper

In zo’n fantastische oldtimer blijf je natuurlijk niet onopgemerkt. Er wordt naar ons gezwaaid en getoeterd en zo tuffen we met onze camper richting onze bestemming, Recreatiepark de Boshoek in Voorthuizen. We hebben ons in no-time geïnstalleerd. Dak omhoog, luifel uit, de bijgeleverde stoeltjes en tafel neerzetten en klaar. Ook een stroomkabel is meegeleverd, evenals een complete keukeninventaris.

Overnachten bij recreatiepark De Boshoek

De kinderen vermaken zich buiten op het park, want daar is genoeg te doen. Je kunt er voetballen, basketballen, tennissen en zelfs paardrijden. Ondertussen genieten wij met een kop thee van ons busje. Als het gaat regenen is het binnenzwembad van De Boshoek een goeie plek om de rest van de middag door te brengen. Al kun je in de camper zelf koken, we kiezen er toch voor om ’s avonds bij het gezellige eetcafé op het park een hapje te eten. Na het eten is het nog steeds niet droog, dus kruipen we dicht tegen elkaar aan in ons knusse campertje. Lekker met een deken op de bank spelletjes doen en een boek lezen. Back to the seventies! Mocht het erg koud zijn, dan heeft de camper zelfs een straalkachel. We hoeven de kinderen niet te zeggen dat het bedtijd is, want wie vindt zo’n slaapplek bovenin de camper onder het hefdak nou niet fantastisch. Voor we het weten is iedereen in een diepe slaap.De volgende dag is het alweer tijd om afscheid te nemen van onze camper. Toch bijzonder dat je er een soort band mee opbouwt. Als we hem weer eens tegenkomen, zullen we zeker zwaaien en toeteren!