Weekendje weg met kinderen met een zorgvraag of beperking

Uitwaaien op het strand, zeehonden spotten in de zee, struinen door het bos. Wat is er nu leuker voor kinderen dan genieten in de natuur. Maar wat als je kindje rolstoel gebonden is, een beperking heeft of herstellende is van een operatie? Dan is een weekendje weg of vakantie vaak een uitdaging.

Tot rust komen met alle nodige zorg

Op de plek waar de meeste zonuren van Nederland gemeten worden, Schouwen Duiveland, kun je in het gezellige dorp Zonnemaire op vakantie met kinderen die zorg nodig hebben of een beperking hebben. De zorgwoning die Zonnemaire Vakanties aanbied is voorzien van talloze aanpassingen zoals brede deuren, volledig drempelloos, in hoogte verstelbare bedden, een pappagaai, een stoel in de douche, een in hoogte verstelbare wasbak, kantelbare spiegel, beugels bij douche en toilet en sta-op-stoelen. Een rollator hoort standaard bij de inrichting. Daarnaast is er de mogelijkheid om extra zorg of hulpmaterialen bij te boeken zoals een actieve- of passieve tillift, wondverzorging, dagelijks verzorging door een verpleegkundige en nog veel meer. De zorgwoning heeft een extra ruime parkeerplaats zodat een wat grotere bus goed de ruimte heeft.

Vrij met uitzicht op de polder

De zorgwoning staat aan de rand van een camping vlakbij het Grevelingenmeer en heeft een vrij uitzicht op de polder. Het kan zomaar zijn dat je de boer met zijn trekker voorbij ziet komen. Op de camping is een kleine speeltuin, een trampoline en ruime grasvelden zodat alle gezinsleden heerlijk kunnen spelen of relaxen. In de loop van 2018 worden hier nog eens 16 zorgwoningen gebouwd variërend voor 2, 4 en 6 personen met 1, 2 of 3 slaapkamers.

Het Zeeuwse eiland Schouwen Duiveland

Op en rond het eiland Schouwen Duiveland zijn talloze mogelijkheden voor mindervaliden of mensen met een beperking om te genieten van de zee, het meer en de natuur. Het strand aan de Brouwersdam is volledig met de auto bereikbaar en parkeren is gratis. Er zijn mogelijkheden om rolstoelen met grote wielen te huren zodat het hele gezin het strand op kan en de zee kan voelen. Zeehonden zijn geen uitzondering op deze plek en kunnen vanuit de auto gespot worden. Maar ook een wandeling over het Familiepad in de boswachterij van Westerschouwen is met een rolstoel of rollator goed toegankelijk. Uiteraard zijn er nog veel meer binnen- en buiten activiteiten mogelijk.

Zonnemaire Vakanties en uw wensen

Zonnemaire Vakanties kan u adviseren over alle mogelijkheden. Zorg is een complex gegeven en Zonnemaire Vakanties doet er alles aan om samen met u het gewenste zorgpakket samen te stellen. In de meeste gevallen worden de extra faciliteiten en verzorging vergoed door uw verzekering zodat de vakantie voor u betaalbaar blijft.